Όταν δεν έχεις λεφτά πλέον φτάνεις σε απόγνωση. Και αυτή τον οδήγησε στο να κάνει ληστεία ακόμη και για ένα δολάριο και να μπει φυλακή για να έχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Ο λόγος για τον Τζέιμς Ρίτσαρντ Βερόνε, που δούλευε σε εταιρεία μεταφορών στη Βόρεια Καρολίνα, για 17 χρόνια, ενώ τον απέλυσαν το 2008. Στη συνέχεια δούλεψε για ένα σύντομο διάστημα ως οδηγός φορτηγού αλλά τον έδιωξαν και από εκεί. Ο Βερόνε, δεν κατάφερε να βρει άλλη δουλειά και έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας του.
 
Προχώρησε δε, σε μια πράξη απόγνωσης καθώς εισέβαλε σε τράπεζα για να την ληστέψει, αποσπώντας όμως μόνο ένα δολάριο από το ταμείο! Κατόπιν απλά περίμενε να έρθει η αστυνομία για να τον συλλάβει.
 
Ο Βερόνε είχε κάνει προηγουμένως αίτηση για να λάβει κοινωνική ασφάλιση, όμως οι αρμόδιοι απέρριψαν το αίτημα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να νοσηλευθεί και να πάρει την κατάλληλη θεραπεία. Έτσι αποφάσισε πως μόνο εάν πήγαινε στη φυλακή θα τύγχανε ιατρικής περίθαλψης.
 
Το απελπισμένο σχέδιο του Βερόνε, είχε επιτυχία. Ήδη τον επισκέφτηκαν νοσοκόμες στη φυλακή ενώ την προηγούμενη Παρασκευή τον εξέτασε και γιατρός.

newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook