Συγκλονισμένη είναι η βρετανική κοινή γνώμη από την αυτοκτονία διαπρεπή χειρούργου, ο οποίος κρεμάστηκε, καθώς, όπως λέγεται βασανιζόταν από τις ενοχές για μια εγχείριση στην οποία κάτι πήγε στραβά…

Ο Alexander Reading 45 χρονών, ήταν ένας από τους κορυφαίους ορθοπεδικούς και χειρούργος τραύματος στη Βρετανία, ήταν ένας «τελειομανής» που κατηγορούσε τον εαυτό του για ένα μικρό κλινικό λάθος κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης, όπως λένε φίλοι και γνωστοί του.

Το σώμα του γιατρού βρέθηκε να κρέμεται στο γκαράζ στο 700.000 στερλινών σπίτι του, στον οικισμό του Grafton Flyford, στο Worcestershire.

\"\"Συγκεκριμένα, τον βρήκε η σύζυγός του Sarah, πρώην νοσοκόμα και όπως λένε οι γείτονες, εκείνη τη στιγμή της θλιβερής ανακάλυψης, την Τετάρτη το πρωί, ακούστηκε μια δυνατή κραυγή.

Όλοι οι φίλοι του χειρουργού τον περιέγραψαν ως ένα «τελειομανή», που είχε κερδίσει βραβεία για την πρωτοποριακή εργασία του στην αντικατάσταση ισχίου, ωστόσο, επισήμαναν, ότι αυτό που δεν άντεχε ήταν να κάνει λάθη.

Ένας συνάδελφός του Alex και συνεργάτης του Βασιλικού Κολλεγίου των Χειρουργών δήλωσε στη Daily Mail : « Προφανώς ένιωσε υπεύθυνος για ένα λάθος που έγινε κατά την διάρκεια εγχείρησης , το οποίο άφησε τον ασθενή σε πολύ κακή κατάσταση. Υπάρχουν φήμες που λένε ότι ο Alex είχε πλημμυρίσει από ενοχές για τη φροντίδα του ασθενούς. Δεν είναι σαφές ποιό είναι το λάθος ή τι συνέβη στον ασθενή αλλά θα πρέπει να ήταν σοβαρό για να κάνει ο Alex αυτό που έκανε. Όλοι μας είμαστε βαθιά αναστατωμένοι».

newsbomb

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook