Επιτήδειοι “χτύπησαν” πάλι στο Ηράκλειο αυτή τη φορά παριστάνοντας υπαλλήλους της Περιφέρειας και απέσπασαν χρήματα από έμπορο διακίνησης ζωοτροφών για έλεγχο που πραγματοποίησαν σε προϊόντα της επιχείρησής του.

Το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα απατεώνων που στο όνομα οργανισμών εξαπατούν πολιτες, παρουσιάζουν αύξηση.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, που έρχεται στη δημοσιότητα, μετά την απάτη που στήθηκε στο Μυλοπόταμο

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες, αναφορικά με την διαδικασία ελέγχων σε τρόφιμα φυτικής-ζωικής προέλευσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου διενεργεί ελέγχους σε Τρόφιμα Φυτικής και Ζωικής προέλευσης, καθώς και σε ζωοτροφές. Για τους ελέγχους δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό στους ελεγκτές υπαλλήλους.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να κατατεθεί κάποιο παράβολο, κατατίθεται ηλεκτρονικά από τον ενδιαφερόμενο, είτε για λογαριασμό της Περιφέρειας, είτε για λογαριασμό του Υπουργείου.

Στην υπηρεσία μας έγινε τηλεφωνική καταγγελία από έμπορο διακίνησης ζωοτροφών ότι κάποιος τηλεφώνησε στην επιχείρηση ισχυριζόμενος ότι είναι υπάλληλος της Περιφέρειας και ότι σε έλεγχο που θα του γινόταν άμεσα θα έπρεπε να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των τριάντα τριών (33) ευρώ.

Η υπηρεσία μας εφιστά την προσοχή στους επιχειρηματίες, ώστε να μην πέφτουν θύματα των επιτήδειων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook