Η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, με αφορμή το περιστατικό της λεκτικής «επίθεσης», όπως σημειώνει, της Πρόεδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου στον επικεφαλή Αξιωματικό των μέτρων τάξης κατά την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ έξω από τη Βουλή και μεταφέροντας τα αισθήματα του συνόλου των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που εκπροσωπεί, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την θεσμική αυτή εκτροπή του τρίτου στην τάξη πολιτειακού άρχοντα.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι:

Οι Έλληνες Αστυνομικοί τιμούν και σέβονται τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής, απαιτούν όμως τον αντίστοιχο σεβασμό να δείχνουν και οι πολιτικοί άρχοντες προς την Ελληνική Αστυνομία που αποτελεί θεσμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και εγγυάται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών. Οι ρόλοι του καθενός όμως είναι απόλυτα διακριτοί, γι’ αυτό και η ιδιότητα της κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, σε καμία περίπτωση δεν της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ζητώντας εξηγήσεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., επιπλήττοντας μάλιστα δημόσια και ενώπιων των τηλεοπτικών καμερών ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, για τον οποίο λησμόνησε ότι είναι και αυτός εργαζόμενος και βρισκόταν στο σημείο της συγκέντρωσης, εκτελώντας διαταγές των ανωτέρων του.

Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία, πρέπει να ξεκαθαρίσει επιτέλους για το πώς θέλει την Ελληνική Αστυνομία, η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν αμφισβητείται η επιχειρησιακή της δραστηριότητα από πολιτειακούς άρχοντες και πολύ περισσότερο, όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός και κατεύθυνση από την Πολιτική Ηγεσία, της οποίας υποτίθεται πρωταρχικός της στόχος είναι η συμφιλίωση με τους πολίτες, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται με παρόμοιες συμπεριφορές.

Δείτε το βίντεο με τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook