​Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει, σήμερα, ένας γιατρός ο οποίος φέρεται να εργαζόταν στην Κάλυμνο την περίοδο από 30-6-2009 έως 6-7-2009 μετά τις καταγγελίες μιας 32χρονης γυναίκας.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο γιατρός κατά τη διάρκεια έκτρωσης τεμάχισε το έμβρυο και ξέχασε να αφαιρέσει το κεφάλι του από την κοιλιά της! Μάλιστα, η ίδια φέρεται να ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε σε μικρή ηλικία, μετά από αυτό το περιστατικό, να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης της μήτρας.

Από την πλευρά του ο καταγγελλόμενος γιατρός αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται. Συγκεκριμένα, ο ίδιος φέρεται να χαρακτηρίζει τις καταγγελίες ανυπόστατες, ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις πιθανές επιπλοκές της άμβλωσης, αλλά η ίδια επέμεινε να προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έμβρυο έπασχε από ένα συγκεκριμένο σύνδρομο και για αυτό ο γιατρός προχώρησε σε έκτρωση με χειρουργική επέμβαση, παρότι ένας συνάδελφος του είπε πως η κοπέλα, λόγω του ότι ήταν στον 4ο μήνα της κύησης, θα έπρεπε να πάρει φάρμακα για να γίνει άμβλωση.

Έτσι, εκείνη όπως καταγγέλλει, υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις από τον γιατρό, ο οποίος φέρεται να μην την ενημέρωσε ότι έχει ξεχάσει το κεφάλι του εμβρύου στην κοιλιά της, παρότι είχε σχετικές ενδείξεις.

Κατά την τρίτη εγχείρηση που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας, που γλίτωσε τα χειρότερα κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από ενδεχόμενη σηψαιμία.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, που επιλήφθηκε της υποθέσεως, έκρινε ότι προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής που στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του κατηγορούμενου γιατρού για τις πράξεις της έκθεσης από την οποία προκλήθηκε βαριά βλάβη στην υγεία της γυναίκας και της παράβασης καθήκοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook