Η πιο συγκροτημένη πρόταση που έχει δεχτεί το υπουργείο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, προέρχεται από τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην Κρήτη, υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος ωστόσο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να περιλαμβάνει ο νέος σχεδιασμός.

Ο κ. Αναγνωστάκης ο οποίος βρίσκεται σε τριήμερη περιοδεία στο νησί, αφού πρώτα συναντήθηκε με φορείς και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Λασίθι, έφτασε στο Ηράκλειο όπου πραγματοποίησε με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Το υπουργείο δε θα προχωρήσει σε μαζικό κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αναγνωστάκης, υπογράμμισε την ωριμότητα της πρότασης που έχει κάνει η αστυνομία της Κρήτης για την αναδιάρθρωση, ωστόσο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα εφαρμοστεί η πρόταση ως έχει. Πάντως τόνισε ότι το υπουργείο δε θα προχωρήσει σε μαζικό κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης:

“Εξετάζονται οι προτάσεις που έχουν κάνει οι κατά τόπους διευθύνσεις της ΕΛΑΣ στο υπουργείο. Η πιο συγκροτημένη πρόταση που έχει δεχτεί το υπουργείο είναι από τους αξιωματικούς της αστυνομίας στην Κρήτη. Πιθανότατα θα υπάρχουν κάποιες μικροαλλαγές. Το υπουργείο δε θα προβεί σε μαζικό κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων. Θα εξετάσουμε τις ιδιαιτερότητες των περιοχών και έπειτα από διάλογο με την κοινωνία θα προχωρήσουμε στο τελικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ. Σκοπός του υπουργείου είναι η συμφιλίωση των πολιτών με την αστυνομία”

Ο κ. Αναγνωστάκης παραδέχτηκε τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν κάποιες περιοχές της Κρήτη σε επίπεδο αστυνόμευσης, τόνισε ωστόσο ότι η αστυνομία με φιλότιμο ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες:

“Η αστυνομία σε τοπικό επίπεδο κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Με το φιλότιμο οι αστυνομικοί ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους και στις δυσκολίες. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες ως προς την κοινωνία της Κρήτης, ωστόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής, Μιχάλης Καραμαλάκης με τους στενούς του συνεργάτες και τους αστυνομικούς φέρουν εις πέρας το έργο τους.”

Ο κ. Αναγνωστάκης αναμένεται να επισκεφθεί αύριο και να έχει επαφές με φορείς στα Χανιά στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook