Την αυθαίρετη μετατροπή του χώρου «μόνωσης και βραχείας Νοσηλείας του παιδιατρικού ΤΕΠ» στη νέα πτέρυγα σε γραφείο καταγγέλλουν οι γιατροί και η προϊσταμένη της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που κατηγορούν τον διοικητή και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του ιδρύματος.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, η απόφαση είναι αυθαίρετη και παράνομη και αντίθετη στον σχεδιασμό των χώρων του κτηρίου, γι’ αυτό και ζητούν την επίβλεψη και έγκριση της κατανομής των χώρων του νέου κτηρίου από επιτροπή που θα περιλαμβάνει γιατρούς και ειδικούς στη λειτουργικότητα νοσοκομειακών χώρων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:
«Προ της μεταφοράς της Παιδιατρικής κλινικής και του παιδιατρικού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καταγγέλλουμε την απόφαση του Διοικητή και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να καταργήσουν το χώρο της “Μόνωσης και Βραχείας Νοσηλείας παιδιών” στο χώρο του παιδιατρικού ΤΕΠ στο καινούριο κτήριο του Νοσοκομείου και να τον μετατρέψουν σε γραφείο άλλης κλινικής. Η απόφαση αυτή είναι αυθαίρετη και παράνομη, αντίθετη στο σχεδιασμό των χώρων του κτηρίου, δεν έχει, δε, συζητηθεί ποτέ με την επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου. Για την κατασκευή του χώρου αυτού έχουν γίνει επιπλέον δαπάνες για αυτόνομο εξαερισμό και ειδικές προδιαγραφές ώστε να λειτουργεί ως θάλαμος μόνωσης.

Θεωρούμε ότι είναι αδύνατη η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του παιδιατρικού ΤΕΠ, όταν η παιδιατρική κλινική βρίσκεται στον 1ο όροφο, αν δεν υπάρχει χώρος βραχείας νοσηλείας-μόνωσης.

Στο χώρο αυτό απομονώνονται παιδιά με μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα από τα υπόλοιπα της αναμονής, γίνεται βραχεία νοσηλεία υπό την επίβλεψη του γιατρού και νοσηλευτή του ΤΕΠ σε παιδιά που δεν θα νοσηλευτούν στην κλινική και προετοιμασία των παιδιών που θα εισαχθούν στην κλινική χωρίς την παρακώλυση της λειτουργίας του ιατρείου επειγόντων.

Ζητάμε την επίβλεψη και έγκριση της κατανομής των χώρων του νέου κτηρίου από επιτροπή που θα περιλαμβάνει γιατρούς και ειδικούς στη λειτουργικότητα νοσοκομειακών χώρων. Η ιατρική περίθαλψη των παιδιών του νομού Ρεθύμνου θεωρούμε ότι είναι σημαντικό θέμα για να αντιμετωπιστεί με προχειρότητα».

 

goodnet.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook