Πρώτη δημοσίευση 13.16

Τελευταία ενημέρωση 21.18

Φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών σε προκλητικές πόζες αλλά και αγοριών από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, δημοσιεύονται σε σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook.

Ο τίτλος ξεκάθαρος : «Τα κουκλιά των Χανίων», «Τα κουκλιά του Ηρακλείου» και τα «Τα κουκλιά του Ρεθύμνου»  Ο στόχος; «τα χίλια λικε!!», όπως  έχει γραφεί.

   

Κάποιες από τις φωτογραφίες στη σελίδα αυτή που αποκαλύπτουμε δεν είναι άσεμνες ενώ κάποιες άλλες είναι προκλητικές.

Αυτό όμως που αφορά άμεσα την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και τους γονείς, καθώς και τα ίδια τα ανήλικα παιδιά, είναι το πώς δημοσιεύθηκαν αυτές οι φωτογραφίες. 

Τις έδωσαν οι ίδιοι οι απεικονιζόμενοι ή αποτελούν προϊόν υποκλοπής από τις προσωπικές τους σελίδες;

Αν οι φωτογραφίες αποτελούν προϊόν υποκλοπής τότε απαιτείται η παρέμβαση της Δίωξης. Αν οι φωτογραφίες στέλνονται οικειοθελώς από τους εικονιζόμενους για να ποσταριστούν, τότε χρειάζεται η παρέμβαση των γονέων, καθώς τα περισσότερα είναι ανήλικα και δε συνειδητοποιούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Το θέμα είναι άκρως σοβαρό, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκαλύπτονται συνεχώς περιστατικά με εκβιασμούς ανήλικων κοριτσιών που «υποχρεώνονται» να στέλνουν αποκαλύπτικές φωτογραφίες τους σε επιτήδειους που διακινούν παιδική πορνογραφία.

Ακόμα και αν οι ανήλικες και ανήλικοι που στέλνουν φωτο αισθάνονται σιγουριά για την ταυτότητα του διαχειριστή της ιστοσελίδας, η έκθεση των φωτογραφιών τους δημόσια σε τέτοιους λογαριασμούς αποτελεί “δωράκι” για κάθε ανώμαλο, πορνογράφο, παιδεραστή.

 

 

Συχνά οι συγκεκριμένοι, υποκλέπτουν φωτογραφίες των ανηλίκων από άλλες σελίδες , προβαίνοντας ακόμη και σε παραβίαση κωδικών.

Στην συνέχεια τις φωτογραφίες αυτές τις μοντάρουν σε άλλες πορνογραφικού περιεχομένου και εκβιάζουν τους ανήλικους πως θα τις δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο εάν δεν στείλουν γνήσιες αποκαλυπτικές προσωπικές τους φωτο.

Πρόσφατη μάλιστα ήταν η αποκάλυψη ενός 16χρονου που με την μέθοδο αυτή μόνταρε ερωτικές ταινίες και στην συνέχεια εκβίαζε ανήλικα κορίτσια να κάνουν ερωτικά «παιχνίδια» σε διαδικτυακή κάμερα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook