«Ικανή, πολύ μοντέρνα και νηφάλια» χαρακτήρισε την Κριστίν Λαγκάρντ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Εξωτερικών για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που είχε χαρακτηρίσει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ «απολύτως αποδεκτή και πολύ σοβαρή» ήδη από τις 27 Μαΐου, εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στο πρόσωπο της ισχυρής Γαλλίδας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν στο Παρίσι.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι «άξια να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ» δήλωσε με σαφήνεια ο Πούτιν, εισπράττοντας με τη σειρά του και την υπόσχεση του Φιγιόν να υποστηρίξει τη Ρωσία ώστε να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).

«Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, έχω επαναλάβει την υποστήριξή μας στην ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ πριν το τέλος του 2011», υπογράμμισε ο Φιγιόν. Χρονική στιγμή που συμπίπτει με εκείνη που ανέφερε και την προηγούμενη Παρασκευή και ο Ρώσος πρόεδρος Νμίτρι Μεντβέντεφ όταν επεσήμανε ότι η Ρωσία μπορεί να ενταχθεί στον ΠΟΕ μέχρι το τέλος της χρονιάς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Μόσχα δεν θα δεχθεί όρους «προφανώς μειονεκτικούς».

Στο μεταξύ, στην προαναφερόμενη συνέντευξη Τύπου, ο Πούτιν είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες με τον Ρώσο πρόεδρο όσον αφορά την ανάπτυξη της χώρας τους, ενώ ερωτηθείς για την πρόσφατη δέσμευση του Μεντβέντεφ να μειώσει τον ρόλο του κράτους, επισήμανε ότι είναι «κοινό πρόγραμμα» δηλώνοντας περαιτέρω ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στις θέσεις» τους.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook