Αξεπέραστο είναι το δίκτυο της COSMOTE για mobile internet, όπως επιβεβαιώνεται και με νεώτερες μετρήσεις μέσω του SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με το OOKLA (www.speedtestresults.gr), το πρώτο τετράμηνο του 2015, τα δίκτυα 3G, 4G και 4G+ της COSMOTE έδιναν μέσο όρο ταχυτήτων 25,8 Mbps. Οι ταχύτητες αυτές είναι αυξημένες κατά 75% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, ενώ απέχουν σημαντικά από τις επιδόσεις του ανταγωνισμού.  

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε πάνω από 175.000 μετρήσεις των ίδιων των χρηστών internet σε ολόκληρη τη χώρα και αποτυπώνουν τη δυναμική και ταχύτατη επέκταση των δικτύων νέας γενιάς της COSMOTE, χάρη στα οποία αυξάνονται συνεχώς οι ταχύτητες που απολαμβάνουν οι πελάτες της. 

Σήμερα, η COSMOTE προσφέρει την Νο1 πληθυσμιακή κάλυψη 4G στην Ελλάδα, προσφέροντας υπερυψηλές ταχύτητες σε πάνω από το 70% του πληθυσμού. Έχοντας καλύψει όλες τις πόλεις άνω των 40.000 κατοίκων και τους χειμερινούς και θερινούς τουριστικούς προορισμούς, το δίκτυο 4G συνεχίζει να επεκτείνεται για να φτάσει σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας.  

Επιπλέον, από τις αρχές του 2015, η COSMOTE προχώρησε στην εμπορική διάθεση του δικτύου της 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, για ταχύτητες έως και 300Mbps, σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Με την αναβάθμιση του δικτύου 4ης γενιάς της COSMOTE σε 4G+, ενισχύεται ουσιαστικά η εμπειρία των πελατών και εδραιώνεται η τεχνολογική της υπεροχή. 

Το Speedtest της OOKLA είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο διαδικτυακών μετρήσεων στον κόσμο, μέσω του οποίου εκατομμύρια χρηστών έχουν τη δυνατότητα να μετρούν την απόδοση του δικτύου τους σε καθημερινή βάση, πραγματοποιώντας περίπου 5 εκατομμύρια test την ημέρα, σε πάνω από 3.500 servers παγκοσμίως. Φημίζεται για την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την ευκολία στη χρήση του.

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια της COSMOTE για τις ταχύτητες που προσφέρει το δίκτυο 3G, 4G και 4G+ της εταιρείας στο YouTube.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook