Την επικινδυνότητα του δρόμου στην Κνωσό, από το κέντρο Αριάδνη μέχρι και τη γέφυρα στα Σπήλια τόνισαν με παρέμβασή τους στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κνωσού.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής τα καλάμια που βρίσκονται στις δύο πλευρές του δρόμου και τα προβλήματα στο οδόστρωμα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν φέτος στο νησί, καθιστούν το δρόμο επικίνδυνο, με μειωμένη ορατότητα για τους οδηγούς.

Αλλά τα προβλήματα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κνωσού δεν σταματούν εκεί. Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Παναγιωτάκη τόνισε πως το πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου χρειάζεται επέκταση και χημικές τουαλέτες καθώς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση είναι ανυπόφορη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευρυπίδης Κουκιαδάκης τόνισε πως ο καθαρισμός από τα καλάμια που φυτρώνουν εκατέρωθεν του δρόμου έχει καθυστερήσει επειδή τα μηχανήματα της Περιφέρειας επισκευάζονται, και ο καθαρισμός θα ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στο οδόστρωμα τόνισε πως τα έργα που γίνονται από την Περιφέρεια, γίνονται με μεγάλη δυσκολία καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν για να διορθωθούν όλα τα προβλήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στο Ράδιο Κρήτη μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους εκπροσώπους του πολιτιστικού συλλόγου σε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα της περιοχής και να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για τη λύση τους.

Ο κ. Μαμουλάκης τόνισε πως η περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο στην περιοχή.

Τέλος οι κάτοικοι της Κνωσού ανέφεραν πως το πρόβλημα στον συγκεκριμένο δρόμο επιδεινώνει η οδηγική συμπεριφορά των οδηγών οι οποίοι πολλές φορές αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα ενώ οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ με επικίνδυνες προσπεράσεις είναι πολύ συχνές.

Οι κάτοικοι ζητούν τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες έναν τροχονόμο να βρίσκεται επί καθημερινής βάσης στο σημείο, καθώς τα ατυχήματα είναι συχνά, με τις ζωές κατοίκων και επισκεπτών να κινδυνεύουν καθημερινά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook