Την ίδια στιγμή που η πιθανότητα να μην πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου είναι ορατή, και η κυβέρνηση ασκεί πίεση σε φορείς να τοποθετήσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε να καταστεί αυτό εφικτό η Ελλάδα βρίσκεται στο «αέρα» σε επίπεδο εκπροσώπησης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο θέμα της κάλυψης της θέσης του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, η οποία από την 1η Ιουνίου μένει κενή λόγω της αποχώρησης του σημερινού εκπρόσωπου Θάνου Κατσάμπα.

Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως  ο κ. Βαρουφάκης προωθεί για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την κυρία Έλενα Παναρίτη, θεσμική οικονομολόγο και κοινωνική επιχειρηματία, ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου δεν συμφωνεί με την τοποθέτησή της κάτι που έχει αποσαφηνισθεί στον υπουργό.

Για το θέμα ο Βηματοδότης σημειώνει τα εξής: «Ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να έδωσε το ελευθέρας στην κυρία Παναρίτη να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων την κυβέρνηση. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι την προηγούμενη Παρασκευή και ενώ ο αρμόδιος διευθυντής του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, στον οποίο θα αναφέρεται ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ – όποιος και αν είναι – έλειπε σε ολιγοήμερη άδεια, η κυρία Παναρίτη κοινοποίησε στο γραφείο του ενημέρωση βάσει της οποίας θα αναλάβει καθήκοντα Alternate Director στη θέση του παραιτηθέντος Θάνου Κατσάμπα στις 18 Ιουνίου. Το Μαξίμου πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα και όπως μαθαίνω εκφράστηκε ήδη μεγάλη δυσφορία προς τον κ. Βαρουφάκη».

Καθώς ενδεχόμενη μη πληρωμή μιας δόσης του ΔΝΤ τον Ιούνιο θα απαιτούσε ειδικούς χειρισμούς ώστε να χορηγηθεί η προβλεπόμενη η περίοδος χάριτος χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες το Μαξίμου φέρεται να επιθυμεί την επέκταση της παραμονής του κ. Καστάμπα στη θέση του έως ότου παρέλθει αυτή η κρίσιμη περίοδος. Σε δεύτερη φάση οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναζητηθεί υποψήφιος που θα είναι της επιλογής του πρωθυπουργού. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook