Ένα 3ημερο ταξίδι με τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων

Ο Ιούλης έρχεται και μαζί του το καθιερωμένο ραντεβού τον κόμικς με τους Χανιώτες πλησιάζει.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία 10 χρόνια, στο Μεγάλο Αρσενάλι του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων, μπορείτε να δείτε τους καλύτερους και τις καλύτερες των  νέων ταλέντων και δημιουργών κόμικς από την Ελλάδα. Όσους βραβεύτηκαν στον 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό του «9» της Ελευθεροτυπίας.

Η έκθεση πραγματοποιείται για 10η χρονιά στα Χανιά και έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επιτυχία καθώς από την καρδιά του λιμανιού περνούν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες φίλοι των κόμικς οι οποίοι πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους προσέρχονται με ενθουσιασμό.

Η έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία τις Μηνιαίας Χανιώτικης Εφημερίδας «Πυξίδα Της Πόλης» σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και το περιοδικό «9» της Ελευθεροτυπίας.

Η 10η αυτή συνάντηση των κόμικς με τους Χανιώτες συμπίπτει και με τα 10χρονα  της «Πυξίδας της Πόλης» και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης. 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και παρέμβασης για την Πόλη, τους Πολίτες, τον Πολισμό.

Η φετινή έκθεση προσφέρει και μια ακόμα έκπληξη. Ένα 3ημερο αφιέρωμα σε μουσικά ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Μια σειρά από καλυτέρα μουσικά ντοκιμαντέρ της τελευταίας 4ετιας θα είναι στην διάθεση των Χανιωτών σε μια μεγάλη μουσική γιορτή στις 4-5-6 Ιουλίου πάντα στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Έτσι για 3 μέρες, παράλληλα με τα κόμικς, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ταινίες όπως :

Κρήτη α'  /  Κρήτη β'  / Ταξιδιάρα ψυχή

Made in Birmingham / Θεσσαλονήχοι / Καναρίνι μου γλυκό /Η ηχώ του χρόνου

Ενεργό μέλος / Kreuzberg / Lost Bodies / Τα κέρατα του ταύρου

Ροκ, τζαζ, ρεμπέτικα, Κρητικά, μουσικές του κόσμου, μουσικοί πειραματισμοί. Πολλή και καλή μουσική και ένα μεγάλο ταξίδι με τους ποιο αγαπημένους μας μουσικούς.

Ραντεβού λοιπόν  από  τις   1  ως τις 13 Ιουλίου στο Μεγάλο Αρσενάλι του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων

( εγκαίνια Παρασκευή  1 Ιουλίου στις  8.30  μμ ).

Καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ.