“Βουτιά” της τάξης του 10% καταγράφεται στον τζίρο των καταστημάτων στα Χανιά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο εμπορικός Σύλλογος Χανίων, για την  έως τώρα κίνηση των καταστημάτων κατά την νέα τουριστική σαιζόν.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 10% των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και όπως αναφέρθηκε προέκυψε η πτώση του σε ποσοστό 9,4% σε σχέση με το 2014.

“Δυστυχώς για άλλη μια φορά λοιπόν επιβεβαιώνεται η αστάθεια και η ασφυξία της αγοράς ακόμα και σε τουριστικές περιοχές όπως είναι τα Χανιά”, σημειώνεται σε σχετικη ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Ζερβουδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Μπαρμποπουλος, με ανακοίνωσή τους καλούν την πολιτική ηγεσία να αναλογιστεί τον κατήφορο στον οποίο οδηγείται το εμπόριο λόγω της αβεβαιότητας και να αναλάβει δράση για εξεύρεση λύσης προς σταθεροποίηση της κατάστασης

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η οικονομική αβεβαιότητα που εξ αυτής προκαλείται, πρέπει να λάβουν επιτέλους τέλος.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλάβει δράσεις και να δώσει λύσεις ώστε να σταθεροποιήσει την πολιτικο-οικονομική κατάσταση και να σταματήσει τον κατήφορο του ελληνικού εμπορίου.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook