Την παράταση των προγραμμάτων στήριξης του Δικτύου Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμου Ηρακλείου ζητά ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και οι φορείς που μετέχουν σε αυτό καθώς λήγουν στο τέλος Ιουνίου.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια ο κ. Λαμπρινός τόνισε την άμεση ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων στο Δήμο Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι ο Δήμος στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κοινωνικές δομές.

  Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει σε ενέργειες και παρεμβάσεις όπου κρίνεται απαραίτητο ώστε και το τρέχον πρόγραμμα να εξακολουθήσει να χρηματοδοτείται κανονικά από το ΠΕΠ Κρήτης ,αφού τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα αλλά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευσή τους.

 Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και άλλη σύσκεψη στην οποία θα κληθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι Βουλευτές προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Σε κάθε περίπτωση ,τόνισε η κ. Σπανάκη ο Δήμος Ηρακλείου θα προσπαθήσει να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του ορισμένες από αυτές τις δομές μέχρι να ξεκαθαρίσει τα θέμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης, ο Δ/ντής του Κέντρου Ειδικών Παιδιών  «Ζωοδόχος Πηγή» κ. Χρήστος Τζαμούσης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου κ. Μαίρη Παχιαδάκη ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου κ. Εμμ.Αχλαδιανάκης, ο Διευθυντής των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού κ.Ισίδωρος Δετοράκης, ο Διευθυντής των Κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Φανούρης Οικονομάκης και στελέχη των Κοινωνικών Δομών του Δικτύου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook