Σοβαρά επεισόδια απειλήθηκαν σήμερα το πρωί, όταν συνεργεία του Δήμου Χανίων πήγαν στην οδό  Φούμηδων στην συνοικία της Νέας Χώρας προκειμένου να διανοίξουν ένα μικρό τμήμα της οδού μεταξύ των οδών Καντάνου και Μουστεράκη.

Μια οικογένεια που φέρεται να διεκδικεί το επίμαχο οικόπεδο αντέδρασε έντονα στην θέα των συνεργείων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας και να συνεχιστεί το έργο.

\"\"

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χανίων κ.Μανώλης Κεμεσίδης «η διάνοιξη της οδού Φούμηδων αποτελούσε ένα χρόνιο πρόβλημα, ιδιαίτερα σοβαρό καθώς πολύ κοντά βρίσκεται και το 36ο νηπιαγωγείο Χανίων. 

Το επίμαχο τμήμα, είναι εγγεγραμμένο στο κτηματολόγιο, δεν χρωστούμε ούτε ένα ευρώ για απαλλοτρίωση, είναι δημοτικός χώρος και είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε τον δρόμο.

Για όνομα του Θεού, δεν είναι δυνατόν σήμερα να περνούν αυτοκίνητα πάνω από λακκούβες και να μην μπορούμε να ανοίξουμε έναν δρόμο λίγων μέτρων.
Δεν έχουμε κάνει καμία παρανομία και απλά κάνουμε το καθήκον μας και διανοίγουμε έναν δρόμο».
Να σημειωθεί πως στο επίμαχο σημείο υπήρχαν σταθμευμένα αρκετά αυτοκίνητα περίοικων τα οποία απομακρύνθηκαν με γερανό και οι εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης της οδού συνεχίστηκαν προκειμένου να ολοκληρωθούν σήμερα.
Για το εν λόγω τμήμα ισχύει η με αριθμό 2/93 πράξη εφαρμογής, η οποία έχει κυρωθεί με την 9720/3945/16-8-06 Απόφαση Νομάρχη Χανίων και έχει μεταγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Χανίων με αριθμό 216738 στον τόμο 1918.
Σύμφωνα με την παραπάνω πράξη το συγκριμένο τμήμα του δρόμου, όπου έγιναν οι εργασίες, είναι δημοτικός και δεν οφείλονται αποζημιώσεις, λόγω ρυμοτομίας.

Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook