Δεν φτάνει που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, θα έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τις παράλογες απαιτήσεις της εφορίας για τα βοηθήματα που τους δόθηκαν εξαιτίας της απώλειας. 

Ο λόγος για τις οικογένειες των ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών που χάθηκαν στην τραγωδία του «Norman Atlantic», από τους οποίους τώρα οι τοπικές εφορίες ζητούν να καταβάλουν ως φόρο δωρεάς το 40% των 1000 ευρώ που έλαβαν λίγο πριν το Πάσχα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών, από τους οποίους ζητήθηκε ο σχετικός φόρος, μετά από έλεγχο των εφοριακών στα λογιστικά βιβλία της Ομοσπονδίας. 

«Εκφράζουμε δημόσια τη διαμαρτυρία μας για την συμπεριφορά των τοπικών εφοριών» αναφέρουν στην επιστολή, κάνουν λόγο για «μέγιστο δείγμα κοινωνικής αναλγησίας» και κατηγορούν την Πολιτεία ότι έως τώρα δεν έχει εξασφαλίσει ούτε καν ενημέρωση για τις έρευνες και την πραγματογνωμοσύνη που γίνονται στο πλοίο.

‘Οπως αναφέρουν, μάλιστα, στην ίδια επιστολή, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, αυτό το ποσό είναι το μόνο που τους έχει δοθεί ως βοήθημα για την απώλειά τους. 

O Πρόεδρος της ΟΦΑΕ κ. Aπόστολος Κενανίδης τονίζει στο newpost: «Είναι πραγματικό απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας, όταν ακούσαμε και στείλαμε αυτή την επιστολή μήπως και κινητοποιηθεί κάποιος υπεύθυνος, αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία απάντηση. Φανταστείτε την απόγνωση αυτών των οικογενειών που δεινοπαθούν αυτή την στιγμή όταν τους ζητήθηκαν σχεδόν τα μισά χρήματα από το βοήθημα πίσω. Αυτό ορίζει ο νόμος μεν, αλλά πιστεύαμε ότι λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook