Σε κοινή τους ανακοίνωση ο Υπουργός και Βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης και η Βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη αναφέρουν τα εξής:

“Οι καταγγελίες, τα δημοσιεύματα και η πρόσφατη Ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου που εμφανίζουν την αναπληρώτρια Γ.Γ. Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη υπεύθυνη σχεδόν για όλα τα δεινά του Δημόσιου Τομέα και τη συνδέουν με πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία, συγκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων καταστροφής αρχαιοτήτων, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων και μάλιστα για προσωπικό της όφελος, βασίζονται και αναπαράγουν ψεύδη και ανακρίβειες.

Η χανιώτισσα αρχαιολόγος έχει προσφέρει πολλά στα σχεδόν σαράντα χρόνια που αποκαλύπτει, προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όχι μόνο η εργατικότητα και η βαθιά γνώση του αντικειμένου της, αλλά και η αξιοπρέπεια και το ήθος της την έχουν καταξιώσει στον διεθνή επιστημονικό κόσμο και στην κοινωνία.

Η στοχοποίησή της, είτε άκριτα είτε με απώτερο σκοπό πολιτικό ή οικονομικό (κάτι που αξίζει να διερευνηθεί), θα αποδειχτεί λανθασμένη. Άλλωστε, η τοποθέτησή της στη θέση της Γενικής Διευθύντριας το 2009, έγινε με βάση την επετηρίδα και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα της, όπως προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας και όχι με αδιαφανή ή κομματικά κριτήρια, με συνέπεια να την επικροτήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Αντίστοιχα, η απομάκρυνσή της πέρυσι με φωτογραφική τροπολογία στη Βουλή (με την καθοδήγηση του τότε Υφυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των συναδέλφων της και όσων αγωνίζονται για αξιοκρατία.

Ακριβώς η ανάγκη να βασιστούμε επιτέλους στην αξιοκρατία, το ήθος, την επιστημονική καταξίωση, την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό, οδήγησε την κυβέρνηση της Αριστεράς στην επιλογή της Μαρίας για την κρίσιμη θέση της αναπληρώτριας Γ.Γ. Πολιτισμού. Στόχο μας δεν αποτέλεσαν μόνο η αποτελεσματικότητα και η επιτυχία του κυβερνητικού έργου προς όφελος της κοινωνίας, μα και η επιθυμία να αναδείξουμε το ήθος και την αξιοπρέπεια.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook