Ένα ανθρωπόμορφο αρκουδάκι που θα είναι συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο και θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τα gadgets και τις συσκευές του σπιτιού, ετοιμάζεται να δημιουργήσει το εργαστήριο της Google.

Στην κατοχυρωμένη πλέον πατέντα, εμφανίζονται τα σχέδια για ένα αρκουδάκι και ένα λαγουδάκι που θα ακούνε καθώς θα έχουν μικρόφωνα στα αυτιά, θα μιλάνε αφού θα έχουν ηχείο στο στόμα, θα βλέπουν με κάμερες στα μάτια τους και θα κινούν «μύες» στο πρόσωπο και το σώμα τους, αντιδρώντας στις φωνητικές εντολές (λέξεις ή φράσεις) των παιδιών, όπως αναφέρει το CNBC.

Συνδεόμενο λοιπόν, με το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων», μέσω του Wi-Fi, το αρκουδάκι θα μπορούσε να ελέγχει συσκευές όπως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές και τα συστήματα μουσικής καθώς και τις έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως βραστήρες ή το φούρνο μικροκυμάτων.

Μόλις πρόσφατα κατοχυρώθηκε από το αμερικανικό γραφείο πατεντών η μέθοδος που περιγράφει την λειτουργία του, προκαλώντας ταυτόχρονα ανησυχία για την ανάγκη διαρκούς καταγραφής και μεταφοράς όσων λέει ένα παιδί στους διακομιστές της Google. Η προοπτική κατασκευής τέτοιων παιχνιδιών χαρακτηρίζεται τουλάχιστον «τρομακτική» και έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Κι αυτό καθώς, το παιχνίδι είναι μια συσκευή που καταγράφει συνομιλίες και δραστηριότητες παιδιών, σχολιάζουν οι αναγνώστες.

Πάντως, η ιδέα για την οποία κατοχυρώθηκε πατέντα στην Google αναφέρεται σε μια κούκλα ή άλλο παιχνίδι που μπορεί να μεταφράσει μια κίνηση ή μια φωνητική εντολή του παιδιού σε εντολή που αλλάζει την κατάσταση μιας συσκευής αναπαραγωγής πολυμέσων -όπως θα μπορούσε να είναι η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση ενός media player. Η Google απαντά στον διεθνή Τύπο πως η κατοχύρωση μεθόδων που αναπτύσσουν οι μηχανικοί της δεν μετατρέπονται απαραίτητα σε προϊόντα -κάποιες κατοχυρωμένες ιδέες ίσως αργότερα ωριμάσουν και μετασχηματιστούν σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook