Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στη Ζυρίχη για τη σύλληψη κορυφαίων στελεχών της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να ετοιμάζουν την απαγγελία βαρύτατων κατηγοριών για υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ετήσιας συγκέντρωσης, μετά από συνεργασία του FBI και των Αρχών της Ελβετίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Baur au Lac hotel”,  ενώ οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά που συνδέονται με τις αναθέσεις Μουντιάλ, αλλά και διαφημιστικές συμφωνίες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ’ εξακολούθηση και εκβιασμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, δεν βρίσκεται μέσα στα άτομα που συνελήφθησαν, όμως είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κι εκείνος κατηγορίες, καθώς στενοί του συνεργάτες φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στην FIFA είχε ασκηθεί έντονη κριτική το 2010, όταν αποφάσισε να αναθέσει το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.

Πολλά μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που συμμετείχαν στην ψηφοφορία έχουν έκτοτε παραιτηθεί ή απομακρυνθεί.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook