Η εποχή που όλοι περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία, το καλοκαίρι, είναι εδώ και μαζί με την αλλαγή της εποχής έρχεται και η αλλαγή στη διάθεσή μας. Αφήνουμε άλλο ένα δύσκολο χειμώνα πίσω μας και με αισιοδοξία ατενίζουμε τη νέα εποχή που μας χτυπά την πόρτα. Κάνουμε όνειρα για μία σεζόν με ανέμελες ή και ρομαντικές εκδρομές στη θάλασσα, για βραδινές εξορμήσεις στα μπαράκια της πόλης με την αισθησιακή chill out μουσική, για χαλαρωτικά μεσημέρια με ουζάκι και καλή παρέα…

Η αλλαγή που βιώνουμε αντικατοπτρίζεται απόλυτα και στα καλοκαιρινά μας ρούχα. Και αυτό όχι μόνο σαν τάση και επιταγή της μόδας, αλλά σαν αναγκαίο επακόλουθο της καλής διάθεσής μας, που αποκλείει μουντές και αδιάφορες επιλογές.

Τα χρώματα του καλοκαιριού είναι ποικίλα, από ανοιχτόχρωμα παστέλ, μέχρι τα ζεστά και ζωηρά χρώματα που συμβαδίζουν με την εποχή: το διαχρονικό λευκό, που  ταιριάζει σε κάθε περίσταση και αναδεικνύει τη μαυρισμένη μας επιδερμίδα, τροπικοί τόνοι που παραπέμπουν σε εξωτικά μέρη, αποχρώσεις του μπλε που δένουν απόλυτα με το χρώμα της θάλασσας (όπως aquamarine, navy blue, scuba blue κ.α), πολύχρωμα φλοράλ  χρώματα και prints και στοιχεία folklor, που ειδικά το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. 

Ανάλαφρα, δροσερά υφάσματα κάνουν την εμφάνισή τους στα καλοκαιρινά ρούχα, τόσο στα επίσημα βραδινά, όσο και στα πιο σπορ ή νεανικά. Τα βραδινά σύνολα χαρακτηρίζονται από μία πινελιά αιθέριας και αέρινης αισθητικής. Είναι ως επί το πλείστον λιτά και απαλλαγμένα από σύνθετες και πολύπλοκες “διακοσμήσεις”, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχουν τα καλοκαιρινά αξεσουάρ. Οι διαφάνειες και το δίχτυ εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σταθερά από τους σχεδιαστές, αφήνοντας σε κοινή θέα το σώμα, με εντυπωσιακό στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτέλεσμα.

Η φετινή τάση για τα πιο σπορ καθημερινά ρούχα από τους μεγάλους οίκους βασίζεται στο comeback παλιών trends, αλλά και την επικράτηση κλασικών καλοκαιρινών επιλογών. Για παράδειγμα είδαμε στις διεθνείς πασαρέλες (Chanel, Oscar de la Renta, Victoria Beckham, Michael Kors, Dolce & Gabbana)  την επιστροφή του πουά, της  ρίγας και του καρώ. Είδαμε επίσης “κλασικά” outfits με ύφος σαφάρι, που πάντα αυτή την εποχή βρίσκουν χώρο να μπουν στην καθημερινότητα και την ντουλάπα μας, ενώ κλασικά πια θεωρούνται και τα ρούχα με διάφορα prints και patterns, που μας φτιάχνουν τη διάθεση και συμβαδίζουν με τη γενικότερη ευθυμία που φέρνει το καλοκαίρι μαζί του.

Παίρνοντας ιδέες από όσα μας προτείνουν μεγάλοι σχεδιαστές μπορούμε με ένα low budget να είμαστε μοδάτες και καλοντυμένες και αυτό το καλοκαίρι. Και επειδή η εποχή αυτή του χρόνου έχει, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ιδιαιτερότητες θα πρέπει πέρα από τα trends να βάλουμε ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές μας την άνεσή μας, επιλέγοντας αέρινα και δροσερά σύνολα.

Μια καλή επιλογή σε αυτή την κατεύθυνση είναι τα μακρυά bohemian φορέματα, με prints ή floral που συνδυάζονται ιδανικά τόσο με flat πέδιλα ή εσπαντρίγες, όσο και με πλατφόρμες και λεπτά high heels. Άνετες παντελόνες με σχέδια ή ρίγες, συνδυασμένα με ένα t-shirt ή ένα crop – top για τις πιο αποκαλυπτικές φοριούνται άνετα από το πρωί έως το βράδυ. Ολόσωμες φόρμες σε διάφορα στυλ, μακριές ή κοντές είναι για όλες τις ώρες και φοριούνται εύκολα σε πολλές περιστάσεις και μας γλιτώνουν από τον κόπο των χρωματικών και στιλιστικών συνδυασμών.

Με όποια επιλογή και αν πορευθείτε μην ξεχάσετε να βάλετε χρώμα στα καλοκαιρινά σας ρούχα..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook