Τα αποτελέσματα μιας ακόμα ανάλυσης έρχονται στη δημοσιότητα και μάλιστα από μετρήσεις που πραγματοποίησε ένα από τα δυο πιστοποιημένα εργαστήρια της Κρήτης για λογαριασμό της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.

Ειδικότερα, έπειτα από παραγγελία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.) πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία από την μέση περίπου της ακτής, στο ύψος της οδού Μήλου, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν προηγούμενες μετρήσεις: ότι δηλαδή τα νερά της Αμμουδάρας είναι πεντακάθαρα.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα απόδειξη ότι τα νερά της παραλίας της Αμμουδάρας δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, έρχεται σήμερα στο φως. Λάβαμε αυτή την πρωτοβουλία ως δημοτική αρχή, γιατί δεν θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας, σχετικά με την ποιότητα των θαλασσίων υδάτων.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να τονίσω και το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε και η απονομή αρκετών γαλάζιων σημαιών στην Αμμουδάρα, από την αρμόδια για το θέμα Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (http://eepf.gr/el/blueflags-2015-greek-beaches-marinas) γεγονός που επίσης επιβεβαιώνει την άριστη ποιότητα των νερών.

Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμιά ανησυχία για την ποιότητα των νερών της Αμμουδάρας και μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να απολαύσει χωρίς κανένα κίνδυνο το καλοκαιρινό του μπάνιο και στην περιοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook