Με πολύ άστατους ανέμους και όλα τα καιρικά φαινόμενα έπλευσαν τα σκάφη του Cretan Union Cup 2015 την 3η ιστιοδρομία από το Ηράκλειο στην Σητεία την Τρίτη 26 Μαίου 2015.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον κόλπο του Ηρακλείου ακριβώς στις 11.00 όπως ήταν προγραμματισμένο με ανέμους έντασης 6-7 knofs και αρκετή ηλιοφάνεια. Ενώ απλώθηκε ο στόλος με κατεύθυνση προς την Σητεία, δοκιμάστηκαν οι αντοχές και οι ικανότητες των πληρωμάτων, αφού αντιμετώπισαν από άπνοιες έως και ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους και βροχή.

Παρά ταύτα με ανταγωνισμό και μικρή σχετικά χρονική διαφορά στην απόσταση των 55 ν.μ. τερμάτισε πρώτο το σκάφος PEGA με κυβερνήτη τον Ιωάννη Παλλήκαρη του ΝΟΓΚ και δεύτερο το σκάφος ALMYRA με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλτσιάδη από τον ΙΟΑΝ μετά από 10 ώρες πλεύσης.

Ενώ τα τελευταία σκάφη τερμάτισαν γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η τελική βαθμολογία της συγκεκριμένης βαθμολογίας βρήκε το σκάφος PEGA του Ιωάννη Παλλήκαρη και πάλι 1ο στην κατηγορία Α και το σκάφος CALYPSO από το ΝΟΣητείας 1ο στην κατηγορία Β.

Στην Overall βαθμολογία μέχρι στιγμής μετά από 3 ιστιοδρομίες, στην 1η θέση βρίσκεται το σκάφος PEGA με 6 βαθμούς ποινής, στην 2η θέση το σκάφος  CALYPSO με 8 βαθμούς ποινής και στην 3η θέση το σκάφος SIMERA με 9 βαθμούς ποινής. Ακολουθούν με ισοβαθμία στην 4η θέση τα σκάφη ALMYRA και EL VIENTO.

Σήμερα Τετάρτη 27 Μαίου 2015 τα πληρώματα ξεκουράζονται αφού έχει δηλωθεί στο πρόγραμμα ως Rest day και η αγωνία συνεχίζεται, αφού όλοι αναδιοργανώνονται και ετοιμάζονται για την 4η και 5η ιστιοδρομία της Πέμπτης και είναι μία inshore στον κόλπο της Σητείας και μία offshore με πλεύση από την Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας και ο Δήμος Σητείας, οι οποίοι φιλοξενούν την διοργάνωση στην πόλη τους, θα ανακοινώσουν τους νικητές της ιστιοδρομίας  στην τελετή απονομής, την οποία ετοιμάζουν για τα πληρώματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook