Ελέγχεται φορτίο με 3.000 κούτες που βρέθηκε σε πλοίο νοτίως της Σπετσοπούλας.

Ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό πλοίου που μετέφερε λαθραία τσιγάρα οργανώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης από το Λιμενικό.

Μετά από πληροφορίες που είχαν αξιωματικοί της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιόνης δυο φορτηγά, ένα όχημα τύπου ΒΑΝ και μια ταινία μεταφοράς, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα (τρεις Ελληνες και τέσσερις αλλοδαποί). Παράλληλα κατασχέθηκαν 50.600 ευρώ.

Την ίδια στιγμή ξεκίνησε έρευνα στην θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του πλοίου και στην οποία συμμετείχαν πλωτά περιπολικά, ένα πλωτό ανοικτής θαλάσσης και δυο ελικόπτερα.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε από το πλήρωμα ελικοπτέρου 3,5 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σπετσοπούλας, το φορτηγό πλοίο «Ινα», με σημαία από τις νήσους Κομόρες, το οποίο κρίθηκε ύποπτο και ακινητοποιήθηκε για να γίνει έλεγχος.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως το πλοίο, με πλήρωμα αλλοδαπούς, μετέφερε 3.000 κούτες τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των συνοδευτικών εγγράφων. Το πλοίο οδηγήθηκε σε λιμάνι για την συνέχιση της έρευνας.

tovima.gr