Την αγάπη τους για την Κρήτη αλλά και τα νησιά του Αιγαίου δείχνουν για ένα ακόμη καλοκαίρι οι ξένοι τουρίστες σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας της trivago.gr για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές που επικρατούν σε αυτούς.

Η φήμη της όμορφης Κρήτης στο εξωτερικό την κατατάσσει και φέτος στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των ξένων τουριστών, οδηγώντας την στην τέταρτη θέση. Οι τουρίστες που προτιμούν την Κρήτη προέρχονται κυρίως από την Αγγλία, το Ισραήλ και τις Σκανδιναβικές χώρες.

 Η μεγαλύτερη προτίμηση παρουσιάζεται για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τα δύο νησιά που κρατούν τα ηνία όσον αφορά στον ελληνικό τουρισμό. Τους δύο αυτούς νησιωτικούς προορισμούς προτιμούν κυρίως οι Ιταλοί, οι Αυστραλοί και οι Τούρκοι. Τρίτο στις προτιμήσεις έρχεται το νησί των ιπποτών, η Ρόδος, όπου φέτος θα δεχτεί πληθώρα τουριστών που θα προέρχονται κυρίως από την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.

Την πέμπτη και έκτη θέση καταλαμβάνουν βόρειοι προορισμοί, η Χαλκιδική και η Θάσος, για τους οποίους δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως οι Άγγλοι, Σέρβοι και Ρουμάνοι.

Την εμφάνισή της κάνει η Δυτική Ελλάδα με τη Ζάκυνθο και την Πάργα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, κυρίως για τους Ιταλούς, τους Άγγλους και τους Σέρβους.

Επίπεδα τιμών

Υψηλές τιμές φαίνεται να έχουν τα νησιά-ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, οι οποίες διαμορφώνονται στα 262 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για τη Μύκονο και στα 218 ευρώ για τη Σαντορίνη.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στη Ρόδο, με μέσο όρο διανυκτέρευσης στα 111 ευρώ, ενώ στην Κρήτη είναι ακόμη πιο χαμηλές, στα 93 ευρώ.

Η Χαλκιδική διατηρεί τριψήφιο αριθμό για τη μέση τιμή διανυκτέρευσης, που διαμορφώνεται στα 109 ευρώ. Σε διψήφιο αριθμό, ωστόσο, είναι οι τιμές τόσο στη Θάσο και στην Πάργα, όσο και στη Ζάκυνθο, με τιμές της τάξεως των 86, 88 και 96 ευρώ, αντίστοιχα.
 
Οι ελληνικοί προορισμοί που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες για το καλοκαίρι του 2015 και η μέση τιμή για τον καθένα από αυτούς:

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την  μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr

Σχετικά με αυτή την έρευνα:
Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015. Οι τιμές αφορούν το μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο και προκύπτουν από τις τιμές που εντοπίζονται για τους μήνες Ιούλιου και Αύγουστο 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook