Δίχως φόβο και ντροπή και εθισμένος στον τζόγο, ο 45χρονος σεκιουριτάς από τις αρχές του καλοκαιριού του 2014 φαίνεται ότι ¨ξάφριζε¨ την Ιδιωτική Εταιρεία Παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας,  όπου δούλευε.

Μάλιστα, δεν δίσταζε στα κερδοφόρα σχέδια του να «χρησιμοποιήσει» και συναδέρφους του, στους οποίους έλεγε ότι θα έπαιρνε κάποια χρήματα από το χρηματοκιβώτιο της εταιρείας, επειδή τα είχε ανάγκη, τα οποία στην συνέχεια θα τα επέστρεφε.
 
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι 3 εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν διώξεις για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, ο 45χρονος τους έδινε εντολές για το τι θα κάνουν και το πώς θα κινηθούν ενώ φαίνεται να τους είχε ενημερώσει και για την υπεξαίρεση του αστρονομικού αυτού ποσού αλλά και την εξαφάνισή του.

Τους  εκβίαζε, όμως, ότι αν ανοίξουν το στόμα τους, θα έχαναν την δουλειά τους.

«Ανέλαβα καθήκοντα τροφοδοσίας κασσετών ΑΤΜ και διαπίστωσα ότι από τα μηχανήματα υπήρχαν ελλείμματα. Όταν μίλησα με τον 45χρονο μου είπε να μην ανακατεύομαι και να μην μιλήσω σε κανέναν για το θέμα γιατί διαφορετικά θα έχανα την δουλειά μου».
 
Μάλιστα ένας εργαζόμενος αναγκάστηκε να φύγει από την εταιρεία πρωτού γίνει γνωστή η υπεξαίρεση μαμουθ.

«Εγώ από τον φόβο μου δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Αυτό που γινόταν δεν μου άρεσε διότι ήταν άμεσα προϊστάμενος μου και δεν μπορούσα να φέρω αντίρρηση στις εντολές του. Γιαυτό τον λόγο, αποφάσισα να φύγω από την εταιρεία».
 
Ο 45χρονος, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών οι συνάδερφοί του, ήταν εθισμένος με τα τυχερά παιχνίδια.

«Ηξερα ότι ασχολούταν με τα τυχερά παιχνίδια. Η ενασχόλησή του αυτή ήταν σχεδόν εθιστική ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα καθώς έπαιζε μεγάλα χρηματικά πος. Αρκετές φορές τον είχα ακούσει να παίζει ποσά ακόμα και 300 ΕΥΡΩ»

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο 45χρονος κατηγορείται για υπεξαίρεση της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα και κατ εξακολούθηση και κατά συρροή και που ο δράστης με τις μερικότερες πράξεις του απέβλεπε στη συνολική αξία που υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, σε βαθμό κακουργήματος.

Την ίδια ώρα οι 200 εργαζόμενοι της εταιρείας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά καθώς η εταιρεία είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook