Το ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ του ομίλου DESSOLE HOTELS έλαβε τον Μάιο του 2015 την πιστοποίηση του «Ελληνικού Πρωινού» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ). Το «Ελληνικό Πρωινό» στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ είναι ειδικά διαμορφωμένο για τις απαιτήσεις των πελατών υπό την επιμέλεια του Executive Chef κ. Γιάννη Σκλαπάνη και του Food and Beverage Manager κ. Αντώνη Σφακιανάκη με γνώμονα την τοπική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, συνηθίζεται να λέει ο λαός μας. Έτσι και στο Dessole Hermes Hotel ξεκινάει η παροχή των γαστρονομικών εδεσμάτων από το πρωί. «Δεν ξεχωρίζουμε μόνο για την ποικιλία μας αλλά και για την ποιότητα των προσφερομένων προϊόντων. Διαλέγουμε τοπικά προϊόντα και πρώτες ύλες μετά από αυστηρή επιλογή από τοπικούς παραγωγούς και στην συνέχεια ο Executive Chef κ. Γιάννης Σκλαπάνης και το επιτελείο του προχωρούν στην παρασκευή εδεσμάτων με έμπνευση από την Ελληνική αλλά ειδικότερα από την Κρητική παραδοσιακή κουζίνα», αναφέρει ο Διευθυντής του ξενοδοχείου κ. Πελεκανάκης.

«Στο Dessole Hermes Hotel μπορείτε να απολαύστε στον μπουφέ το πρωινό σας ξεκινώντας με ένα Ελληνικό καφέ της αρεσκείας σας ή με ένα ρόφημα από βότανα της Κρητικής γης όπως Φασκόμηλο, Δίκταμο, Μαλοτύρα, Φλισκούνι, Χαμομήλι ή Τσάι του βουνού», αναφέρει ο Food and Beverage Manager του ξενοδοχείου κ. Αντώνης Σφακιανάκης.

Και συνεχίζει λέγοντας «Ο φούρνος μας παράγει καθημερινά ολόφρεσκα ψωμιά σταρένια, κρίθινα, από χαρουπάλευρο, καλαμποκάλευρο, διάφορα παξιμάδια, κουλούρια και βουτήματα. Στον μπουφέ μας προσφέρουμε επίσης έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και διάφορες ποικιλίες από κρητικές ελιές, μέλι θυμαρίσιο Πρίνας, ανθέων και πευκόμελο, χειροποίητες μαρμελάδες από πορτοκάλι, μήλο ή από άλλα φρούτα εποχής.

Οι επισκέπτες μπορούν καθημερινώς να βρουν στον μπουφέ τοπικά τυριά όπως γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο, μυζήθρα, τυροζούλι, μανούρι, ξύγαλο και φέτα ενώ τα αλλαντικά όπως το απάκι και τα χωριάτικα λουκάνικα δίνουν γεύσεις στις ομελέτες και τα σφουγγάτα. Οι πίτες αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής διατροφής δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρωινό του ξενοδοχείου όπου μπορείτε να βρείτε τυρόπιτες, μυζηθρόπιτες, χορτόπιτες, κολοκυθόπιτες και μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα ή τυρί.»

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συνδέει και αξιοποιεί τον πολιτισμικό- γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την ελληνική ξενοδοχεία.

Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Στόχος του προγράμματος «Ελληνικό πρωινό» είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας και να γευτούν στο πρωινό τους, τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα και εδέσματα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook