Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ανέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών-Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας και τη συνδρομή των ναυτιλιακών εταιρειών.

Ειδικότερα καθιερώνεται ειδική εκπτωτική κάρτα, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους επισκέπτονται την Πάτρα διά θαλάσσης να αγοράζουν προϊόντα από τις τοπικές επιχειρήσεις σε χαμηλές τιμές.

Συγκεκριμένα, μαζί με τα εισιτήρια που θα παίρνουν οι επιβάτες από λιμάνια της Αγκόνα, του Μπρίντεζι, της Βενετίας και του Μπάρι της Ιταλίας, αλλά και της Κεφαλονιάς, θα προμηθεύονται μια εκπτωτική κάρτα μαζί με ένα φυλλάδιο με τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο εκπτωτικό δίκτυο που δημιουργείται.

Έτσι, κάθε επιβάτης θα έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να ενημερώνεται για τις ευκαιρίες σε αγορές που θα του παρέχουν οι επιχειρήσεις της Πάτρας. Η επιχείρηση θα αναφέρεται στον κατάλογο του Δικτύου και θα έχει ειδικό αυτοκόλλητο του Δικτύου με το προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Κώστας Πλατυκώστας, σχετικά με τα προσδοκώμενα οφέλη από την έκδοση της κάρτας, «αν συγκρατήσουμε στην τοπική αγορά ένα ποσοστό από το ένα εκατομμύριο επισκέπτες που ετησίως περνούν από το λιμάνι, τότε θα δημιουργηθεί πρόσθετη αξία για τις επιχειρήσεις».