Αιματηρή κατάληξη είχε, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ στην Αγχίαλο Βόλου, για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία ένοπλων ληστειών, κάποιες από τις οποίες θεωρείται από την αστυνομία ότι τις έχουν κάνει μαζί με τον έγκλειστο για τρομοκρατική δράση Νίκο Μαζιώτη.

Πρόκειται για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο, απ’ όπου διέφυγαν με όμηρο τον ταμία, ενώ θεωρούνται ύποπτοι για σοβαρές ληστείες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον 36χρονο Γιώργο Πετρακάκο, τον 34χρονο Σπύρο Δραβίλα και τον 44χρονο Σπύρο Χριστοδούλου.
Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές ένας από τους τρεις είναι νεκρός, ενώ οι άλλοι δύο έχουν συλληφθεί.

Ειδικότερα, οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., όταν οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν ακούσθηκαν δύο πυροβολισμοί μέσα στο σπίτι και αμέσως μετά οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και παραδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιός είναι ο νεκρός. Πάντως, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και αναμένεται καινούργια ενημέρωση από την αστυνομία.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου του 2014, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου. Πήραν μέρος τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τους χρησιμοποιώντας περούκες και άλλα είδη μεταμφίεσης, ενώ στις πλάτες τους έφεραν σάκους με άγνωστο περιεχόμενο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο από τους δράστες ήταν οπλισμένοι με πιστόλια, ενώ ο τρίτος με «βαρύ» όπλο, πιθανόν καλάσνικοφ. Οι ληστές έμειναν στο υποκατάστημα μέχρις ότου απενεργοποιηθεί το σύστημα χρονοκαθυστέρησης των χρηματοκιβωτίων (δηλαδή για περίπου 10 – 15 λεπτά). Μετά την απασφάλισή τους, άρπαξαν τα χρήματα και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, φοβούμενοι ενδεχομένως ότι κάποιος εκ των υπαλλήλων της τράπεζας είχε ενεργοποιήσει τον σιωπηλό συναγερμό ειδοποιώντας τις Αρχές. Βγήκαν από το υποκατάστημα και επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί κλεμμένο Toyota RAV με κατεύθυνση την παραλία της Αγίας Σωτήρας, όπου το πυρπόλησαν.

Στη συνέχεια, οι δράστες και ο ταμίας-όμηρος επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος (πιθανόν κλεμμένο από περιοχή της Πελοποννήσου) και αφού διέσχισαν τον Κορινθιακό Κόλπο κατέληξαν στην περιοχή Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Στο σημείο προσπάθησαν να κάψουν το σκάφος για να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους (η φωτιά σβήστηκε από περιοίκους), ενώ περίπου 300 – 400 μέτρα πριν φτάσουν στη στεριά απελευθέρωσαν τον ταμία της τράπεζας, 35 ετών, σπρώχνοντάς τον στη θάλασσα. Κατέθεσε ότι χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά έως ότου φτάσει κολυμπώντας στην ακτή.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση με επίκεντρο τους Νομούς Κορινθίας, Αχαΐας και Αργολίδας, όπου ήταν πιθανό να κινήθηκαν οι δράστες τις πρώτες ώρες μετά τη διαφυγή τους.

Πιο πρόσφατα, οι τρεις ληστές φέρεται να εμπλέκονται σε ακόμη δύο ληστείες που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στην Φαρκαδόνα και τον Αμπελώνα Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook