Το σύνολο, σχεδόν, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος φέρεται, κατά πληροφορίες, να αγγίζει η έρευνα για τη διασύνδεση δουλεμπόρων με επίορκους αξιωματικών Αστυνομίας, Λιμενικού και Ε.Υ.Π.

Άριστα πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκουν στην υπόθεση τρεις κορυφαίους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.

Ο βαθμός ανάμειξής τους, πάντως, στη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων θα προσδιοριστεί επακριβώς από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, στους οποίους διαβιβάστηκε το πόρισμα – «φωτιά» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Ενήμερος για την υπόθεση φέρεται να είναι ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας.

Για την ίδια υπόθεση και τους κυβερνητικούς χειρισμούς που απαιτούνται πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Βούτση, με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και τον διοικητή της Ε.Υ.Π. κ. Γιάννη Ρουμπάτη. Συμφωνήθηκε να ενημερωθεί για τα ευρήματα της έρευνας ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση μαζί του θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η έρευνα εξάλλου για τη διασύνδεση δουλεμπόρων με επίορκους αξιωματικούς Αστυνομίας – Λιμενικού φέρεται να έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Οι καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ υπόπτων φέρεται να αποκαλύπτουν ανάμειξη στη υπόθεση και 66χρονου πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες του με αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται να προέβαινε σε αποφυλακίσεις παράτυπων μεταναστών καθ’ υπόδειξη δουλεμπόρων.

Στις επίμαχες συνδιαλέξεις φέρονται να προωθούσαν την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση θεωρώντας τον εμπόδιο στη δράση τους και ταυτόχρονα να μετείχαν σε παρασκηνιακές ζυμώσεις ώστε στις τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τοποθετούνταν πρόσωπα της αρεσκείας τους σε κρίσιμα πόστα.

Παλαιότερα, την περίοδο 2008 – 2009 η Αντιτρομοκρατική είχε θέσει στο στόχαστρό της τον 66χρονο καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι τροφοδοτούσε με όπλα οργανώσεις του «αντάρτικου πόλης». Την εκτίμηση ισχυροποιούσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο «γέρος» (όπως ήταν το παρατσούκλι του) διατηρούσε επαφές με δραστήρια άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook