Με μιαν όμορφη μουσική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο, έγινε η απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής στο επιστημονικό πρόγραμμα του ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων.

Τη μουσική βραδιά με τον συνθέτη Λίνι Κόκκοτο, το ιστορικό καφέ Κήπος, πλαισίωσε με μελοποιημένα τραγούδια του συνθέτη, η χορωδία των ΚΑΠΗ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ ΜΙχάλης Βλαχάκης ανέφερε τα εξής:

“Το Επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα Προληπτικής Ιατρικής και Ψυχολογίας, με τίτλο: “Νοιάζομαι για την Υγεία μου” που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων και που διεξήχθη στην αίθουσα διαλέξεων της Τράπεζας Χανίων, στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και αγκαλιάστηκε απο το σύνολο των δημοτών μας.

Να θυμίσω οτι ο στόχος των δεκαεπτά (17) επιστημονικών διαλέξεων, ήταν η ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας των πολιτών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Ένας απο τους σκοπούς του οργανισμού είναι η ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας, παρέχοντας σε κάθε δημότη μας μια ολοκληρωμένη δέσμη φροντίδας επαρκώς τεκμηριωμένη και εύκολα προσβάσιμη, ενω όραμα αποτελεί για μας η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και αποδοτικού μοντέλου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με προσδιορισμένο και σαφή ρόλο για την κοινωνικη υπηρεσία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. 

Μετά λοιπόν απο αυτή την πετυχημένη συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων και τους έγκριτους επιστήμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, προσδοκούμε στο άμεσο μέλλον, να παρέμβουμε στοχευμένα με νέες δράσεις προληπτικής Ιατρικής σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Στο πλάνο μας έχουμε δράσεις όπως επιστημονικές ομιλίες αλλά και προσυπτωματικούς ιατρικούς ελέγχους που απευθύνονται σε ειδικό πληθυσμό όπως: παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαθητές Άβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικιωμένους, ευπαθή κοινωνικά ομάδες αλλα και πολίτες απομακρυσμένων δημοτικών ενοτήτων που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν αποτελεί κεκτημένο προνόμιο.

Να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Λουκία Καλογεράκη για την καθοριστική συμβολή της στην επιτυχία του προγράμματος, Νοιάζομαι για την Υγεια μου, καθώς και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλιού της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων για την αγαστή συνεργασία.
Επίσης να απευθύνω ενα μεγάλο ευχαριστώ στους έγκριτους ομιλητές που με τις επιστημονικές τους διαλέξεις ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τους Χανιώτες σε θέματα Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής.

Οφείλω να επαινέσω την συνεργάτιδα μου, Ειρήνη Κορκίδη, εξειδικευμένη επιστήμονα στο αντικείμενο της προληπτικής Ιατρικής, για την άρτια οργάνωση και πετυχημένη εκτέλεση της παραπάνω δράσης.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Τράπεζας Χανίων για την υπέροχη φιλοξενία που μας παρείχαν στην αίθουσα διαλέξεων τους προηγούμενους πέντε μήνες.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς, στους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες που συμμετείχαν στις ενημερωτικές ομιλίες και αγκάλιασαν με ιδιαίτερη θέρμη αυτή την δράση του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.”

(φωτο Mpouzis)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook