Σε κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η υγεία της 30χρονης Ρωσίδας, που «χτυπήθηκε» από τον κεραυνό, στο πρωτοφανές  περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. 

Η νεαρή γυναίκα  βρέθηκε στη χώρα μας μαζί με τον άντρα της και το ένα τους παιδί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τις οποίες και ξεκίνησαν από την Κρήτη. 

Η άτυχη Ρωσίδα, υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή και σώθηκε απο το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Αφού οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της, στη συνέχεια προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εσωτερικό θερμικό έγκαυμα.

Σήμερα θα γίνει και αξονική τομογραφία προκειμένου να δούν οι γιατροί εαν υπήρξε κάποια επίπτωση απο την ανακοπή, αν και η κλινική της “εικόνα” είναι καλή.

Επίσης καλά βαίνει και η υγεία των υπόλοιπων τραυματιών, που παραμένουν στα Νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους κυρίως και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα καταθέσεις από τους παθόντες αλλά και την ξεναγό του γκρουπ λαμβάνουν οι αστυνομικοί του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου.

Από την προανάκριση καθίσταται ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες για το πρωτοφανές περιστατικό, καθώς στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν αλεξικέραυνα, αλλά φαίνεται πως το άνοιγμα ομπρέλας κάτω απο τα δέντρα όπου είχαν συγκεντρωθεί για να προστατευθούν απο την βροχή, ήταν εκείνο που “τράβηξε” τον κεραυνό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook