Αποκαλύπτοντας περισσότερα στοιχεία για την επόμενη έκδοση του Android, o Σουντάρ Πιτσάι, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τα προϊόντα της Google, τόνισε ότι με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος επιχειρείται η επιστροφή στα βασικά.

«Το L ήταν μια βασική έκδοση για εμάς, μέσω της οποίας ασχοληθήκαμε με πολλούς παράγοντες. Με το M (σ.σ. όπως είναι για την ώρα η κωδική του ονομασία) επιστρέφουμε στα βασικά. Έχουμε πραγματικά επικεντρωθεί στην ποιότητα, έχουν λυθεί κυριολεκτικά χιλιάδες σφάλματα και το πιο σημαντικό είναι ότι ασχοληθήκαμε με την παραμικρή λεπτομέρεια, για να το κάνουμε καλύτερο», είπε.

Μια από τις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει το Android M είναι το διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των αδειών που δίνει ο χρήστης στις εφαρμογές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες της συσκευής και τις προσωπικές του πληροφορίες. Σύμφωνα με στελέχη της Google, η διαδικασία έχει απλοποιηθεί, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολα κατανοητό στον καθένα σε τι ακριβώς συναινεί και πια δικαιώματα παραχωρεί στην εκάστοτε εφαρμογή.

Μεταξύ των βελτιώσεων που υπόσχεται η Google με τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος είναι και η καλύτερη ενεργειακή διαχείριση, προκειμένου να αυξηθεί η αυτονομία των συσκευών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook