Τη μνήμη για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης (που έγινε τον Μάιο του 1941) τίμησε για άλλη μια χρονιά, ο εξαιρετικά δραστήριος Σύλλογος Κρητών Σύρου.

Όπως μάλιστα έλεγαν και τα μέλη του είναι από τους λίγους Συλλόγους εκτός της μεγαλονήσου, που κάθε χρόνο τιμούν τον ηρωισμό των προγόνων τους, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός. Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με λειτουργία που έγινε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Άνω Μάννα της Σύρου.

Μετά το πέρας της μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Τζιράκης, αναφέρθηκε στην ομιλία του στα γεγονότα εκείνης της εποχής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ηρωισμό των Κρητών κατά τη διάρκεια της σφοδρής επίθεσης του γερμανικού στρατού και φυσικά στο ισχυρό πλήγμα που επέφεραν στις προσπάθειες του κατακτητή.

Ακολούθως στον προαύλιο χώρο του Ναού το σκηνικό θύμισε έντονα Κρήτη, αφού εκτός από τα κρητικά τραγούδια το κέρασμα είχε έντονο… άρωμα από τη μεγαλόνησο. Η ρακή, το βραστό κρέας και το γαμοπίλαφο αν και σχετικά νωρίς αφού ούτε μεσημέρι δεν ήταν καλά – καλά, είχαν την τιμητική τους με όλους όσοι παραβρέθηκαν να τα τιμούν δεόντως και να αποδίδουν τα εύσημα στα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου που για άλλη μια φορά τα είχαν οργανώσει όλα άψογα. Από πλευράς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης το παρών στην εκδήλωση μνήμης έδωσαν οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού και καθαριότητας, Θωμαή Μενδρινού και Μάριος Βουτσίνος αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook