Η Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά το χαιρετισμό που απεύθυνε στο Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού «Ποσειδώνια 2011», έκανε σήμερα, 22 Ιουνίου 2011 την ακόλουθη δήλωση:

«Στην Κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι στο τουρισμό απαιτείται ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, που θα προβλέπει στροφή προς τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, που παρά την τεράστια δυναμική του, δυστυχώς δεν έχει αποκτήσει την αναπτυξιακή ώθηση που του αναλογεί. Το 2010 είχαμε μεγάλη πτώση στις κρατήσεις, τα έσοδα και τις τιμές των ναυλώσεων.Κάτι πρέπει να γίνει, για να αρχίσει η πραγματική ανάκαμψη.

Ειδικότερα για το γιώτινγκ, είναι αναγκαίο να καταρτιστεί στοχευμένη καμπάνια επικοινωνίας, να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες μαρίνες και να δημιουργηθούν νέες, να μειωθεί η φορολογία στον ελλιμενισμό, να ξεκαθαρίσει το θεσμικό τοπίο και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία που περιπλέκει τις διαδικασίες επισκευής σκαφών. Αν δε γίνουν αυτές οι ενέργειες, τότε τα επαγγελματικά σκάφη θα συνεχίσουν να στρέφονται προς πιο σύγχρονες, ανταγωνιστικές και φιλικές για τον θαλάσσιο τουρισμό χώρες, όπως η Ιταλία, η Κροατία και η Τουρκία.

Όσο αφορά την κρουαζιέρα, πρέπει επιτέλους να αρθεί το καμποτάζ. Αυτή η αστειότητα, ότι δήθεν απελευθερώθηκε η αγορά, αλλά εξακολουθεί το κράτος να έχει το πάνω χέρι σχετικά με τους όρους τέλεσης κρουαζιέρας, πρέπει να πάρει τέλος.
Όλη αυτή η αμέλεια, με την οποία έχει αντιμετωπιστεί τους τελευταίους 20 μήνες ο τουρισμός πρέπει να πάρει τέλος, διαφορετικά, η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα μείνει στα χρονικά ως η Κυβέρνηση, που δεν έκανε τίποτα για τον Ελληνικό τουρισμό.
»