Να που οι Έλληνες δεν είναι οι… “μπαταξήδες” της Ευρώπης, όπως περίπου μας παρουσιάζουν Γερμανοί πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης της χώρας τους τα τελευταία χρόνια. 

Αυτό αποκαλύπτει υπόθεση με Γερμανό πολίτη, που εισέπραξε παράνομα στην Κρήτη κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ο Γερμανός πολίτης, που μάλιστα δήλωνε μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, εισέπραξε μέσω 5 αιτήσεων ποσά που φτάνουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα “Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων”, που εφαρμόστηκε και στην Κρήτη. Για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, δήλωσε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες στόχευε να δασώσει.

Χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης, εξασφαλίζοντας τμηματικά τα χρήματα, από το 1997 μέχρι το 2011. Στους ελέγχους που του έγιναν το 2012, όταν θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές αυτές εκτάσεις δεν βρέθηκαν, ή δεν βρέθηκαν τέτοιες που να δικαιολογούν την είσπραξη του 1,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου άρχισε να καλεί για την επιστροφή των χρημάτων. Στη συνέχεια, με αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και του τότε ΓΓ, Γιώργου Δεικτάκη, καταλογίστηκαν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα και του ζητήθηκαν πίσω. Συνολικά  ι1.495.055.

Είναι άγνωστο βέβαια αν ποτέ πληρώθηκαν, όλα ή μέρος τους…

Δείτε τα έγγραφα

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook