Έντονες είναι οι αντιδράσεις μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κρήτης με αφορμή το σχέδιο που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο παιδείας σύμφωνα με το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθούν 2.500 χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Οι ενστάσεις των συνδικαλιστών αφορούν τον αριθμό των διορισμών καθώς οι ανάγκες σε δασκάλους και καθηγητές είναι περισσότερες .

Η ηγεσία του υπουργείου αναζητά πιστώσεις και για την τοποθέτηση 16.000-17.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Όπως ωστόσο επισημαίνει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης στο flashnews.gr ”τα κενά δεν πρόκειται καλυφθούν με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις και το σκηνικό χάους που επικράτησε και φέτος στα σχολεία του Ηρακλείου δεν θα αλλάξει. Οι διορισμοί είναι μία κίνηση που επικροτούμε ωστόσο ο αριθμός θα πρέπει να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αυτό που επικράτησε φέτος στα σχολεία δεν πρέπει να επαναληφθεί” τόνισε ο κ. Λαμπρογιαννάκης.

Το επόμενο διάστημα το τοπίο σχετικά με τον ακριβή αριθμό διορισμών και τοποθετήσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα ξεκαθαρίσει, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσιοποίηση των κριτηρίων που θα αφορούν τους νέους διορισμούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook