Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η λειτουργία της πνευμονολογικής κλινικής στο Βενιζέλειο νοσοκομείο καθώς οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές είναι μεγάλες κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα η κλινική στην ουσία να υπολειτουργεί.

Το ίδιο σκηνικό και στην περίπτωση της παθολογικής κλινικής!

Εκπρόσωποι των γιατρών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς εδικά στην περίπτωση της πνευμονολογικής μόνο ένας γιατρός προσπαθεί να εξυπηρετήσει και να καλύψει τον ιδιαίτερα μεγάλο όγκο ασθενών. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και πλέον ο κίνδυνος λουκέτου είναι ένα σενάριο όχι και το τόσο μακρινό.

Γιατροί και νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τα κενά και τις τραγικές ελλείψεις παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν λάβει ακόμα δεδουλευμένα μηνών.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων αναμένουν να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τοποθετήσεις προσωπικού στις μονάδες του  ΕΣΥ καθώς κάθε μέρα που περνά η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερα. Θύματα; Οι ίδιοι οι ασθενείς του νησιού.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook