Το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι (Άνθρωποι Της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη & Οικονομική Ιδιοτέλεια) με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την διεξαγωγή των Πρώτων Αθλητικών αγώνων & παιχνιδιών με τίτλο «Για Πάντα Παιδιά – Παιχνιδομαραθώνιος».

Οι πρωτότυποι παιδικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο στις 10:00 π.μ..

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», o Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και η Ομάδα Εθελοντών του ΤΕΙ Ηρακλείου.

Αυτή η δράση θα είναι και η εναρκτήριος προσπάθεια να λάβουν βοήθεια οι  οικογένειες του Ηρακλείου και συγκεκριμένα τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που στερούνται βασικών αγαθών όπως το πρωινό.

Γενικό Πλαίσιο:

Πρόσκληση των μικρών φίλων της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού να παραστούν με τους γονείς τους και να αγωνιστούν σε ομαδικά και παραδοσιακά παιχνίδια .Ο λόγος που οι αγώνες γίνονται μόνο για την ΣΤ΄ Τάξη, έγκειται στο γεγονός ότι  επιθυμία των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθεί μια αποχαιρετιστήρια γιορτή πριν εισέλθουν στο Γυμνάσιο, αλλά και η απομάκρυνση από τη σημερινή εικονική πραγματικότητα και η ανάδειξη παιχνιδιών που παραμένουν ανεξίτηλα στον χρόνο μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία .

Κάθε τμήμα της ΣΤ΄ Τάξης θα είναι μία ομάδα.

Τα παιδιά θα αγωνίζονται σε ομαδικά παιχνίδια σύγχρονα και παραδοσιακά, χωρίς να έρθουν όμως σε «αντίπαλη» θέση με αντίστοιχη τάξη άλλου σχολείου. Θα υπάρχει βαθμολόγια και χρόνος για τις πιο γρήγορες ομάδες.

Βασικό μέλημα και σκοπός των διοργανωτών είναι τα παιδιά να χαρούν εκείνη την ημέρα και να τη θυμούνται για καιρό! Για αυτό το λόγο έχουν προγραμματισθεί μια σειρά από δράσεις για να ενδυναμώσουν αυτό το συναίσθημα.

Όλα τα παιδιά θα βραβευτούν για την συμμετοχή τους από Χρυσούς Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες (Χαλκιά Φανή, Συρανίδη Νίκο και Στεφανουδάκη Μανώλη), που προσέφεραν μεγάλες συγκινήσεις από τις επιτυχίες τους και θα έρθουν εκείνη την ημέρα ειδικά για αυτό το γεγονός όπου και θα μιλήσουν στα παιδιά, για να μεταφέρουν το αθλητικό ιδεώδες και να μεταδώσουν τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας.

Οι τρεις πρώτες στη βαθμολογία τάξεις, θα βραβευτούν με μετάλλια και το αντίστοιχο Κύπελλο, καθώς και με μεγάλα δώρα .

Κάθε τάξη, θα μπορεί να δώσει ένα εναλλακτικό όνομα για την ομάδα της.

Η Συμμετοχή για τα παιδιά είναι ΧΩΡΙΣ κόστος, θα μας ήταν όμως ευχάριστο και χρήσιμο κάθε τάξη του δημοτικού να φέρει τρόφιμα πρώτης ανάγκης για το παιδικό πρωινό: όπως γάλα συμπυκνωμένο, μέλι, φρυγανιές, μαρμελάδες, δημητριακά, πορτοκαλάδες ή φρούτα.

Μία νέα μεγάλη προσπάθεια που θα ξεκινήσουμε από εκείνη την ημέρα… από τα παιδιά για τα παιδιά!

Επίσης θα λάβουν χώρα πολλές ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

Πρώτος γύρος παιχνιδιών: Τσουβαλοδρομία – Μην σου πέσει η μπάλα – Κινέζικο Σουβλάκι (Μακαρόνια) – Καροτσάκι – Παιχνίδι Έκπληξη.

Δεύτερος γύρος: Βαμβακοδρομία – Κρίκοι – Αυγοδρομία – Κορίνες – Παιχνίδι Έκπληξη.

Τρίτος γύρος (Τελική Φάση): Μην σου πέσει η γνώση, Βρες τον Στόχο σου (μπάσκετ), Συμπλιγάδες πορτοκαλιών, Γέμισε τον κουβά, Παιχνίδι Έκπληξη.

Μέγιστος χρόνος παιχνιδιών ανά γύρω 12 λεπτά.
Οι τάξεις δεν θα παίζουν ως «αντίπαλοι», άλλα κάθε τάξη ξεχωριστά μέσα από βαθμολογίες και χρόνους. 

Θα προσφέρονται στα Παιδιά: Νερά από την Εταιρεία «Σεληνάρι», Λουκουμάδες από  την Σχολή Μαγειρικής «ΚappaStudies» και Φωτογραφικό υλικό για κάθε τάξη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα είναι εκεί για να παρέχει υγειονομική κάλυψη.

Δηλώσεις συμμετοχής

Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τα σχολεία έως 4 Ιουνίου 2015, ημέρα Πέμπτη, μέσω των δασκάλων τους ή του σχολείου τους.

Κάθε τάξη δημιουργεί μια ομάδα από δέκα (10) παιδιά και πάνω. Ενώ αν δεν είναι ικανοποιητική η συμμετοχή, μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από όλο το σχολείο.

Ώρα προσέλευσης: 09:30 π.μ.
Ώρα Έναρξης: 10:30 π.μ. –  Ώρα λήξης 17:00

https://www.facebook.com/Ataxtoi
www.ataxtoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook