Ο νέος Επιμελητηριακός και ο Αναπτυξιακός Νόμος, η υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, ο έλεγχος του παραεμπορίου και το νέο ΣΕΣ 2014-2020, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης με την Διοικητική Επιτροπή του ΕΒEX. 

Συζητήθηκαν επίσης η επέκταση των δόσεων στα δάνεια ΤΕΜΠΜΕ και η ρύθμιση για οφειλές στο ΕΒΕΧ, η επέκταση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στα Επιμελητήρια, η επέκταση ρυθμίσεων και δόσεων επιχειρήσεων στη ΔΕΗ, το θεσμικό πλαίσιο εισόδου στην αγορά πολυεθνικών (βάση τετραγωνικών μέτρων), η κατάσταση της αγοράς, θέματα τουρισμού και οι τρόποι αύξησης των εξαγωγών, ενώ δόθηκε στον Γ.Γ αναλυτικό υπόμνημα για να αναλάβουν τα ΕΒΕ την αδειοδότηση όλων των επιχειρήσεων (βιοτεχνικών, υγειονομικού ενδιαφέροντος). 

Ο κ. Παπαδεράκης υποσχέθηκε την στήριξη του Επιμελητηριακού θεσμού με την προσθήκη νέων υπηρεσιών και την εξασφάλιση πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία των Επιμελητηρίων τα οποία θα μπουν σε μια νέα εποχή δράσης και λειτουργίας προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες στα μέλη τους. 

Από τον Πρόεδρο δόθηκαν στον κ. Παπαδεράκη ο απολογισμός διοίκησης 2014, τα οικονομικά στοιχεία του ΕΒΕΧ και η έρευνα αξιολόγησης των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook