Σε φυλάκιση 10 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ένας 27χρονος Αρμένιος, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για το θανάσιμο τραυματισμό νεαρού υπαλλήλου σε λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης, το Δεκέμβριο του 2003.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των συγγενών και φίλων του θύματος, οι οποίοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες. Ένταση προκλήθηκε, νωρίτερα, και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όταν η μητέρα του άτυχου νεαρού, επιχείρησε -χωρίς αποτέλεσμα- να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού που ήταν επιφορτισμένος με τα μέτρα τάξης στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, γνώστης πολεμικών τεχνών, είχε λογομαχήσει με τον 26χρονο υπάλληλο του λούνα παρκ με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο κάτω μέρος του σαγονιού, αυτός να χάσει την ισορροπία του και πέφτοντας στο έδαφος να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο -αφού σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση- και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του απλά έσπρωξε τον υπάλληλο. Δεν έπεισε όμως το δικαστήριο που έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο κατά πλειοψηφία για την πράξη της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook