Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Έκθεσης Φωτογραφίας “ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ” των Γ. Γερόλυμπου, Π. Κοκκινιά και Ν. Μάρκου που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, αύριο Τετάρτη 3/6/15, στις 8:30 μμ ο φωτογράφος Δημήτρης Μπαρούνης θα αναπτύξει το  θέμα “Η αφήγηση στη φωτογραφία”

  Ο Δημήτρης Μπαρούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκίνησε ερασιτεχνικά από τα εφηβικά του χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και διαλέξεις από μεγάλους δασκάλους του χώρου (Τσεβά Δημήτρη, Ριβέλη Πλάτωνα, Πετρίδη Πάρη) και έχει συμμετάσχει σε φωτογραφικά workshop (Art if Act – Σταφυλίδου Μαριλένα, Στρατουδάκη Γιάννη). Από το 2008 ζει και εργάζεται στα Χανιά και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Χανίων. Φωτογραφίες του βρίσκονται σε μόνιμες συλλογές. Επίσης έχουν εκτεθεί σε δύο ατομικές και σε αρκετές ομαδικές  εκθέσεις. 
            
Ιστορικό της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων 

  Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανιών (Λε.Φ.Κι.) ιδρύθηκε το 1981, οπότε και άρχισε να δραστηριοποιείται στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.
 Στη μακροχρόνια πορεία της οργάνωσε και συμμετείχε σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις στην πόλη των Χανίων. Διοργάνωση έξι πανελλήνιων διαγωνισμών φωτογραφίας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία (2005, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014), παγκρήτιων και παγκύπριων διαγωνισμών σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο ΤΕΥ-ΑΤΗΚ και τον Π.Κ. ΟΤΕ, συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι μερικές από τις σημαντικότερες.
 Μεγάλο βάρος αυτά τα χρόνια έχει δοθεί στα μαθήματα φωτογραφίας για αρχάριους. Πολλοί ερασιτέχνες αλλά και μετέπειτα επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά, τα οποία, παρά την ερασιτεχνική τους φύση, χαρακτηρίζονται από ζήλο και αγάπη για τη φωτογραφία.
 Παράλληλα έχουν φιλοξενηθεί από τη Λέσχη καταξιωμένοι Έλληνες φωτογράφοι καθώς και φωτογραφικές ομάδες, παρουσιάζοντας το έργο τους στο κοινό της πόλης των Χανίων, ενώ έχει προβληθεί το έργο μεγάλων φωτογράφων μέσω παρουσιάσεων. Σήμερα η Λε.Φ.Κι.με την υποστήριξη των μελών της συνεχίζει το έργο της και προσβλέπει στο μέλλον σε ακόμα πιο δυναμικές πολιτιστικές παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook