Με μοναδικό θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων και το κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς θα συνεδριάσει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το αίτημα για τη σύγκληση της ΚΟ ήταν ομόφωνο, δήλωσε στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι είχε ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ.

Ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις υποχωρήσεις στις οποίες προτίθεται να προβεί η Αθήνα, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση εξακολουθούν να αποτελούν η προστασία των συντάξεων, το χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα, η αναδιάρθρωση του χρέους, τα εργασιακά και τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σημείωσε, όμως, ότι ουδέποτε θεωρείτο «κόκκινη γραμμή» το θέμα του ΦΠΑ. 

Η συνεδρίαση της ΚΟ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της, όπως όλα δείχνουν, την πρόταση των θεσμών επί του κειμένου συμφωνίας. Κατ’ αυτή την έννοια, στη συνεδρίαση θα διαφανεί η στάση που θα τηρήσει η ΚΟ απέναντι στα αιτήματα των δανειστών. 

Χθες, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς στα αιτήματα των εταίρων και τις προτάσεις της κυβέρνησης. 

Στο στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις «καλύτερα να μην γνωρίζετε πολλά», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, δεδομένου ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ χθες, Τρίτη, ο Νίκος Φίλης προειδοποίησε ότι εάν 12 βουλευτές καταψηφίσουν τη συμφωνία τότε χάνεται η δεδηλωμένη και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook