Δεν τίθεται θέμα για “δωρεάν” παραχώρηση ουδεμίας εγκατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε και του αερδρομίου Μάλεμε.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατα την συνάντηση που είχε νωρίς το πρωί με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.

Στην συζήτηση στο Δημαρχείο Πλατανιά, όπως ήταν αναμενόμενο, τέθηκε – για άλλη μια φορά – το θέμα της παραχώρησης του (πρώην) αεροδρομίου Μάλεμε στον Δήμο προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ.Καμμένος ήταν ξεκάθαρος. Η έκταση του αεροδρομίου δεν πρόκειται να παραχωρηθεί δωρεάν, αλλά μόνο να αξιοποιηθεί με την μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης και με αντίτιμο 5% επι της αντικειμενικής αξίας για κάθε χρόνο.

Στόχος να συγκεντρώνονται χρήματα για τις ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η στέγαση κ.α.

Απο την πλευρά του ο κ.Μαλανδράκης, επεσήμανε πως το αεροδρόμιο του Μάλεμε, είναι ένας χώρος άρρηκτα δεμένος με την ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας και δεν μπορεί να ενταχθεί στην λογική των “πλειστηριασμών”.

Επίσης επειδή υπάρχει συγκεκριμένο χωροταξικό πλαίσιο για τηνπεριοχή, έθεσε το ζήτημα του να έχει άμεσο λόγο ο Δήμος όταν ξεκινήσει η όποια διαδικασία, και επιπλέον να έχιε και προτεραιότητα , ακριβώς λόγο τνω ιστορικών ισιαιτεροτήτων.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, έδειξε να συμφωνεί και ζήτησε απο τον Δήμαρχο Πλατανιά, πλήρη πρόταση που να τεθεί σε συζήτηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook