Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες η κρίσιμη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλλες ενσωματώθηκε στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτος.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και να παρουσιαστεί στον κ. Τσίπρα το περιεχόμενο της πρότασης στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι των θεσμών από κοινού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με Μέρκελ και Ολάντ και όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές συμφώνησαν στην ανάγκη για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) Τόμας Βίζερ, δήλωσε κατά την άφιξή του στο κτίριο της Κομισιόν ότι χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν σήμερα το βράδυ περιμένουμε συμφωνία απάντησε ότι η συνάντηση του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι σημαντική αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

Την εκτίμηση ότι έχει επιτευχθεί «πραγματική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών εξέφρασε την Τετάρτη ο Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι παραμένουν και ανοιχτά θέματα.

«Υπάρχει μία σειρά θεμάτων στα οποία έχουμε διαπιστώσει καλά σημεία προόδου, όμως παραμένει ακόμα ένας αριθμός ζητημάτων που θα πρέπει να επεξεργαστούμε τα οποία έχουν πραγματικά μεγάλη βαρύτητα» επισήμανε ο Γάλλος Επίτροπος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά «στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και της αγοράς εργασίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook