Τελευταία ενημέρωση: 10:16

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίωνν “Ι.Δασκαλογιάννης”, καθώς η ανάδοχος εταιρεία του έργου, ΑΚΤΩΡ, κατέθεσε δήλωση διακοπής των εργασιών λόγων οφειλομένων ποσών από το δημόσιο και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το Υπουργείο τότε η εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε οριστική αποχώρηση από το έργο.

Η δήλωση κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΥΔΕ Αεροδρομίου Νοτίου Ελλάδος και στην ΥΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα και συμφωνα με πληροφορίες, η ΑΚΤΩΡ κατέθεσε την δήλωση διακοπής των εργασιών για οφειλές που αγγίζουν τα 2 εκ. ευρώ και οι οποίες είναι σε δίμηνη καθυστέρηση, ενώ ήδη “τρέχουν” και άλλα ανείσπρακτα χρέη του δημοσιου προς την εταιρεία που φτάνουν τα 4 εκ. ευρώ. Ωστόσο η νομοθεσία υπαγορεύει ότι για να αποτελέσουν και αυτά αιτία για διακοπή του έργου, απαιτείται η πάροδος δύο μηνών.

Και όλα αυτά ενώ το περασμένο Σάββατο, ο χανιώτης Υπουργός κ. Σταθάκης, ύστερα από τις προειδοποιήσεις του Αερολιμενάρχη κ. Καστρινάκη για τον κίνδυνο που ελλοχεύει,  διαβεβαίωνε on camera στο Flashnews.gr ότι “δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε αναβολής ούτε αναστολής των εργασιών”.

Κίνδυνος οριστικής αποχώρησης από το έργο – Στον ‘αέρα” προσπάθειες ετών

Φαίνεται ότι η εσωτερική “στάση πληρωμών”  του δημοσίου,  για την οποία γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα, “χτύπησε” το αεροδρόμιο Χανίων με το θέμα να κρίνεται ως ιδιαιτέρως σοβαρό καθώς αν δεν διευθετηθεί άμεσα η ΑΚΡΩΡ μπορεί  να ζητήσει οριστική διάλυση της σύμβασης.

Ο Αερολιμενάρχης Χανίων κ. Καστρινάκης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή θλιβερή και μάλιστα επεσήμανε ένα ενδεχομενο που αν επαληθευθεί τότε οι προσπάθειες ετών φορέων για την επέκταση του Αεροδρομίου θα “τιναχτούν” στον αέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Καστρινάκη, αν το δημόσιο δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το επόμενο δίμηνο, τότε η εταιρεία ΑΚΤΩΡ, έχει το δικαίωμα να ζητήσει την οριστική διάλυση της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει άμεσα και να λυθεί το θέμα.

Ο Αερολιμενάρχης πρόσθεσε ότι μπορεί η δήλωση διακοπής του έργου να κατατέθηκε χθες ωστόσο από την περασμενη εβδομάδα η εταιρεία είχε μειώσει την δραστηριότητά της γεγονός που εξηγεί και την προειδοποίηση που είχε απευθύνει προς τον κ. Σταθάκη, η οποία όπως αποδείχθηκε δεν αξιολογήθηκε όπως έπρεπε.

Την είδηση επιβεβαιωσε νωρίτερα στο Flashnews.gr και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Αερολιμένα, κ. Αρμουτάκης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιά θα είναι η αντίδραση του αρμόδιου υπουργείου και για το θέμα είναι ενήμεροι τόσο ο κ. Βαρουφάκης όσο και ο κ. Σταθάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook