Ο Δήμος Κισσάμου, το 1o, 2ο, 3ο, 4ο και 5ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου, τα Νηπιαγωγεία Έλους, Γραμβούσας, Καλουδιανών, Πλατάνου και Σφακοπηγαδίου, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Πόπη Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη και οι εκδόσεις Πατάκη, διοργανώνουν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στο Δημαρχείο Κισσάμου, ένα μοναδικό διήμερο Φιλαναγνωσίας και Δραματικής έκφρασης με θέμα: “ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ… ΣΥΝΑΝΤΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!”.

Το διήμερο Φιλαναγνωσίας απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο την προσωπική και την κοινωνική ανάπτυξη στην πρώιμη σχολική ηλικία, με προσκεκλημένο τον γνωστό συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βαγγέλη Ηλιόπουλο.    

Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 
Σάββατο 6/6/2015, ώρα: 18.00 – 20.00    
Τα παιδιά των νηπιαγωγείων της Κισσάμου συνομιλούν με τον συγγραφέα Β. Ηλιόπουλο.    

Κυριακή 7/6/2015, ώρα: 10.00- 13.00     
Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, με τους Β. Ηλιόπουλο – Β. Νίκα.    
(Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210.36.50.025, [email protected])    

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Β. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Οι γονείς του, έλληνες της διασποράς, μεγάλωσαν στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο της Αιγύπτου με καταγωγή από την Πάτρα και την Κρήτη, και από την Ικαρία και την Κύπρο. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).  Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση.
Το 1995 εκδόθηκε “Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο οι περιπέτειές του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν στην Κορέα και στην Κίνα, ενώ για την παρουσίασή του σε σχολεία και λογοτεχνικά φεστιβάλ έχουν μεταφραστεί στην Ιταλία, στη Βουλγαρία και στη Γερμανία.
Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Κορέα και  Κίνα, στην οποία κυκλοφόρησαν και τα εφτά βιβλία του Τριγωνοψαρούλη. Το βιβλίο «Από Μικέλε προς Φώτη», το οποίο έγραψε σε συνεργασία με τον ιταλό συγγραφέα Λουτσάνο Κομίντα (1954 – 2011) και τη μεταφράστρια Βασιλική Νίκα, κυκλοφόρησε συγχρόνως σε Ελλάδα και Ιταλία, ενώ αργότερα στην Ισπανία (στα καταλανικά) και στην Γερμανία.
Βιβλία του που έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους:
•    Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας –  Έπαινος Αντιγόνη Μεταξά 1996, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
•    Ο Τριγωνοψαρούλης – Έπαινος Αντιγόνη Μεταξά 1998, από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
•    Έτοιμος από καιρό – Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 1999
•    Η Βαλίτσα με τις τρεις τσαγιέρες – Εύφημη Μνεία Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για τη θεατρική διασκευή του βιβλίου, σε συνεργασία με το Βαγγέλη Παπαδάκη
•    Καφέ Αηδιαστικό Μπαλάκι – Βραβείο Λογοτεχνικού Περιοδικού «Διαβάζω» 2004
•    Παίξε το ανάποδα – Βραβείο Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς 2006
•    Κι οι ιστορίες μεταναστεύουν – Έπαινος Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αιγύπτου.
Σήμερα αρθρογραφεί στο περιοδικό «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο».  Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου είναι πρόεδρος από το 2008.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook