Βολές κατα της πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015” με αφορμή και την πρόσφατη εκδήλωση στο Ηράκλειο, εξαπολύει η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Τα πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες, βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης και εφήρμοσαν καταστροφικές πολιτικές, αποδόμησαν κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, απαξίωσαν και διέλυσαν την παιδεία επιχειρούν σήμερα να εμφανιστούν ως αυτόκλητοι σωτήρες και κριτές. Ο λαός μας όμως δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, δεν λησμόνησε τα έργα και ημέρες τους.

Η χθεσινή εκδήλωση από την αυτοαποκαλούμενη Πρωτοβουλία  «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» με κεντρικά πρόσωπα την πρώην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και τον πρώην υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εύλογα μας δημιουργεί την απορία για ποια μεταρρύθμιση μιλάνε εκείνοι που έφεραν τα μνημόνια, υποχρηματοδότησαν την παιδεία, απέλυσαν εκπαιδευτικούς, κατήργησαν ειδικότητες κοκ. Για κάποιους οπαδούς του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, μεταρρύθμιση στην παιδεία σημαίνει προφανώς απαξίωση και υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία έχουν ταχθεί να εξυπηρετούν.

Το πολιτικό τους σχέδιο το καταδίκασε ο λαός μας. Καλύτερα ας σιωπήσουν γιατί προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη μνήμη μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook