Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλούς δημοσιογράφους, κατά τη διάλυση απόψε διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μινσκ, η οποία είχε διοργανωθεί μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Περίπου 3.000 άνθρωποι προσπάθησαν να συγκεντρωθούν χθες στο κέντρο του Μινσκ για να πραγματοποιήσουν διαδήλωση κατά του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο. Ωστόσο η αστυνομία απέκλεισε κάθε πρόσβαση στην πλατεία, όπου προβλεπόταν να γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις.

Εδώ και πολλές εβδομάδες απευθύνεται το αίτημα για την πραγματοποίηση ήσυχων διαδηλώσεων τις Τετάρτες το βράδυ στο Facebook και τον ρωσόφωνο ιστότοπο Vkontakte στη Λευκορωσία.

Ο πρόεδρος Λουκασένκο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα «χτυπήσει» τους αντιπολιτευόμενους που θα ζητήσουν την πραγματοποίηση απεργιών ή διαδηλώσεων την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση.

Η Λευκορωσία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή κρίση που γνώρισε από τότε που ο Λουκασένκο ανέβηκε στην εξουσία, πριν από 17 χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook