Ο Καντάφι σε χθεσινοβραδινό ηχητικό μήνυμα το οποίο μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση δήλωσε ότι είναι \”με την πλάτη στον τοίχο\”, ότι δεν φοβάται τον θάνατο και ότι η μάχη εναντίον της Δύσης θα συνεχιστεί \”στο επέκεινα\”.

\”Θα αντισταθούμε και η μάχη θα συνεχιστεί στο επέκεινα, μέχρι να έχετε τελειώσει. Ομως εμείς δεν θα τελειώσουμε\”, δήλωσε ο Καντάφι αποτίνοντας φόρο τιμής στον παλιό του σύντροφο Χουΐντι Χεμίντ, πολλά μέλη της οικογένειας του οποίου σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της κατοικίας του.

\”Δεν φοβόμαστε. Δεν επιθυμούμε να ζήσουμε ή να σωθούμε\”, πρόσθεσε καταγγέλλοντας την σταυροφορία που έχει εξαπολυθεί εναντίον μίας μουσουλμανικής χώρας και που έχει στόχο άμαχους και παιδιά.

Τη Δευτέρα το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε μία αεροπορική επίθεση εναντίον της πόλης Σορμάν, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, που είχε στόχο την κατοικία του Χουΐντι Χεμίντ, πολιτικού άνδρα με επιρροή και παλιού συνεργάτη του Καντάφι, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 15 ανθρώπους, σύμφωνα με τις αρχές.

\”Είπατε \’χτυπάμε τους στόχους μας με ακρίβεια\’, δολοφόνοι\”, κατήγγειλε ο λίβυος ηγέτης.

\”Μία ημέρα θα σας απαντήσουμε αναλόγως και τα σπίτια σας θα είναι νόμιμοι στόχοι\”, προειδοποίησε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Κάλεσε εξάλλου το ΝΑΤΟ να στείλει ερευνητές στην κατοικία του Χεμίντ για να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για πολιτικό και όχι στρατιωτικό στόχο, όπως ισχυρίστηκε η συμμαχία.

\”Θα παραμείνουμε, θα αντισταθούμε και δεν θα σας ανεχθούμε. Χτυπήστε με τους πυραύλους σας για δύο, τρία, δέκα ή εκατό χρόνια\”, κατέληξε ο Καντάφι.

Εντωμεταξύ, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε χθες Τετάρτη ότι οι εξεγερμένοι της Λιβύης κάνουν προφανείς προόδους.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο η Κλίντον επεσήμανε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι άνδρες του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι \”έχουν την πλάτη στον τοίχο\”.

\”Γίνεται ξεκάθαρη πρόοδος\” από τους εξεγερμένους, υπογράμμισε η αμερικανίδα υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook